avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Activitate alinutab2013

Activitate alinutab2013

Răspuns la discuția Spor de stabilitate
Inainte de aceasta minunata lege, CIC nu afecta cu nimic acordarea sporului de stabilitate (puteai sa ai cinci copii si sa stai acasa 10 ani, iar in momentul cand te intorceai ti se acorda acest spor), iar acum o iei de la capat ? Nu mi se pare deloc firesc, ce se intampla daca mai fac un copil la 40 de ani, voi primi sporul de stabilitate la 50 de ani, dupa o viata in sistemul de invatamant?
Răspuns la discuția Spor de stabilitate
Normal ar fi sa mi se scada perioada in care am fost in maternitate si nu sa o iau de la capat. Este clar o discriminare, drept rasplata ca am dat nastere la doi copii sunt penalizata timp de zece ani? Eu in anul 2024 voi avea 20 de ani in invatamant, din care doar 6 luni am stat acasa.
Sunt profesor din anul 2004. In anul 2011 (4 luni :mai- august) si in anul 2014 ( 2 luni: martie, aprilie) m-am aflat in concediu crestere copil. In acest moment am o vechime in invatamant de 10 ani si 7 luni. De cand trebuie sa beneficiez de sporul de stabilitate? De la contabilitatea scolii mi s-a spus ca CIC intrerupe activitatea efectiva in invatamant si ca voi beneficia de acest spor de abia in anul 2024, cand, de fapt, voi avea 24 de ani vechime in invatamant, cu intreruperea respectiva de 6 luni (cumulate).