Multumesc frumos. Deci in concluzie, fiind pe cale amiabila se poate rezolva si fara sa se actioneze in instanta... asta este ceea ce ma interesa cel mai tare pentru ca ma informase cineva ca doar prin hotarare judecatoreasca se poate schimba certificatul.
Banuiesc ca el odata ajuns la consulat sau la ambasada o sa-l indrume si de acolo care sunt pasii de urmat. daca nu, cand vine in tara.
Sunt pe cale sa nasc un bebelus conceput inafara casatoriei. Tatal doreste sa isi recunoasca copilul, dar problema este ca nu poate ajunge in tara in urmatoarele luni intrucat are un contract de respectat in strainatate ( Germania ).
Din cate stiu, nefiind prezent la inregistrarea copilului va trebui sa il declar cu liniuta. ( mentionez ca mai am maxim 10 zile pana la nastere si tocmai am aflat ca nu i s-a aprobat concediu la locul de munca ).
Intrebarea mea este, se poate ca el sa imi trimita procura de acolo sa il inregistrez eu si in numele lui ?
Am inteles ca ar trebui sa faca o declaratie de recunoastere a copilului.
In ceea ce priveste numele de familie, se poate sa cadem de comun acord asupra acestuia ? eventual sa il poarte si pe al meu si pe al lui ...
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns...tot caut dar nu gasesc ceva concret pentru cazul meu...