Va multumesc pentru lamuriri. Am adresat acest aspect celor de la Prestatii Sociale Brasov si am primit copy paste din OUG 111/2010. Le-am mentionat politicos ca am citit OUG 111/2010 inainte sa le fac aceasta sesizare si raspunsul la intrebarea mea nu se regaseste in actul respectiv de unde si necesitatea lamuririlor. Raspunsul primit nu m-a mirat defel: "OUG 111/2010 reglementeaza acordarea indemnizatiei si concediului pentru cresterea copilului.In raspunsul comunicat v-am mentionat prevederile
art.16 alin (3) lit. c) care, prin exceptie, permit realizarea de venituri supuse impozitului, in timpul concediului pentru cresterea copilului, in limita a 6 ISR pe an calendaristic.
Prin urmare, in conditiile reglementarilor legale actuale, plata indemnizatiei nu se suspenda daca nu se depaseste aceasta limita de venit."
Sper ca cei de la anps@prestatiisociale.ro sa fie mai informati si o sa revin cu raspunsul lor.
Doresc sa intru in concediul de crestere a copilului iar indemnizatia primita pe perioada stabilita de comun acord cu angajatorul (1 an) presupune sa nu am venituri din alte surse (mai mari de 3000 de lei) sau sa nu am un alt loc de munca. Mentionez ca in octombrie 2014 am infiintat o Intreprindere Individuala, cu doi angajati al carei titular sunt – dar am doar acest statut, nu si de angajat al aceleiasi Intreprinderi Individuale. Intrebarea mea este daca sunt eligibil pentru indeminzatia de concediu de crestere a copilului de la locul meu de munca (o companie multinationala). In OUG 111/2010 nu se specifica clar daca in calitate de TITULAR al Intreprinderii Individuale si NEFIIND ANGAJAT al acesteia pot sa incep demersurile pentru primirea indemnizatiei de crestere a copilului de la actualul meu loc de munca, fara sa am surpriza ca undeva in viitor sa trebuiasca sa returnez aceasta indemnizatie.
Multumesc anticipat pentru raspuns.