avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Activitate silvia_vidroi

Activitate silvia_vidroi

Răspuns la discuția Atac caini hraniti de vecini
Cainii au atacat pisica care ne apartinea.
Buna ziua,

Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea situatie.

Locuiesc intr-o zona cu case din orasul Otopeni si diversi vecini obisnuiesc sa instaleze pe drumul public sau pe terenurile virane neingradite de langa curtile dumnealor diverse "facilitati" pentru cainii maidanezi (custi, vase cu apa/mancare) si ii hranesc in aceste zone.

Mentionez ca, in nenumarate randuri, am vazut cum cainii respectivi sunt agresivi cu persoanele care circula pe drum. Noi nu circulam decat cu masina de frica lor.

Din ce am auzit, persoanele respective nu permit ca hingherii sa ridice cainii.

Acum cateva zile, am fost martora unui eveniment nefericit: pisica familiei, aflata pe strada in fata casei (drum privat/de servitute), a fost atacata si omorata de o haita de 4 caini chiar sub privirile mele si a sotului. Desi am dus-o imediat la veterinar, nu s-a mai putut face nimic.
Dupa ce ne-am intors de la veterinar, am gasit haita respectiva in fata curtii unuia dintre vecinii care hranesc cainii in mod regulat.
In ziua urmatoare, medicul veterinar ne-a eliberat fisa de observatie medicala referitoare la cele intamplate si am solicitat si o expertiza medico legala care se poate folosi intr-un demers legal.

Cum ma sfatuiti sa actionez pe cale legala pentru a determina primaria sa ridice cainii, iar vecinului sa permita ridicarea lor de catre primarie?

Credeti ca o plangere penala impotriva vecinului ar avea justificare legala?

Multumesc