Va multumesc pentru raspunsuri! din pacate, situatia este mult mai incurcata decat anticipam, asadar voi apela concret la un avocat. Prima inregistrare in CIM este pe o functie care nu exista in COR, ordinea cronologica a inregistrarilor in CIM nu este fireasca, apare modificarea functiei ( probabil s-au sesizat ca nu exista prima functie in Cor) nu este sustinuta de documente, majorarea salariului pentru studii superioare nu a fost operata odata cu schimbarea incadrarii si eu nu primesc adeverinta necesara unei angajari. Asadar, trag aer in piept, multumesc fostului angajator si ITM-ului pentru ''competenta'' si caut solutii. NUmai bine!
inca o intrebare pe marginea aceluiasi subiect: la un moment dat, mi s-a ''sugerat'' sa deschid un PFA, care incheiat un contract de consultanta in management si afaceri cu firma angajatoare din discutie. deci, aveam carte de munca pe minim pe economii si contract de colaborare sau prestari servicii pentru restul de ''realizari''. acel contract de consultanta, in care eu eram consultant si firma client, poate furniza dovada activitatii in campul muncii cu studii superioare sau nu?
in alta ordine de idei, chiar m-ar interesa sa stiu ce cod COR are functia de asistent vanzari ( in domeniul comertului cu autoturisme). Asta daca exista, ca eu nu am gasit-o. contractul l-am semnat in 2003 si tot atunci apare si in carnetul de munca ( deci, presupun ca exista acea functie). Multumesc inca o data!
situatia inregistrarilor in carnetul de munca e putin anapoda. am lucrat la o alta firma ca agent vanzari, insa inregistrarea anagajarii si a incetarii contractului de munca la acea firma a avut loc ulterior inregistrarii in functia de asistent vanzari la firma care a uitat sa modifice functia, odata cu marirea de salariu ( conform diplomei de studii universitare).cei de la itm au inregistrat, cred, din acest motiv, cu prima ocazie cand s-a facut o modificare de salariu, functia de agent vanzari ( preluata de la firma anterioara) si in cadrul firmei in =cauza. Stiu, e greu de urmarit ce spun..Ideea e ca atat ITM-ul cat si firma la care am lucrat timp de 9 ani, din care ultimii 3 trebuiau sa fie cu acea modificare pentru studii superioare, auu gresit. ITM-ul m-a trecut de la asistent vanzari la agent vanzari ( nu stiu daca reprezinta un avantaj sau dezavantaj, nu am gasit in cor functia de asistent vanzari, functie pe care am semnat contractul de munca la angajare) , iar firma in cauza ( care acum este in faliment) nu cred ca notificat ITM-ul despre o schimbare de functie, ci doar de salariu, de la minim pe ec. pt. studii medii, la minim pe ec. pt. studii superioare, pe care nimeni nu o leaga cu certitudine de terminarea facultatii, considerand-o doar o posibila coincidenta ( majorare sau negociere de salariu care coincide brusc cu salariul minim pe ec. pt.. studii superioare) . Ei, acum, dovedeste ca am acei 3 ani de lucru cu studii superioare :) pare aberanta povestirea mea!
Buna ziua! v-as intreba ce pot face daca angajatorul anterior nu a modificat functia in cartea de munca,odata cu inregistrarea diplomei de studii superioare si cu majorarea salariului ( de la minim pe ec. pentru studii medii, la minim pe ec. pt. studii superioare), mentiune ce trebuia facuta prin 2007. Subliniez ca respectivul angajator este in faliment in acest moment, iar eu am nevoie de o adeverinta pentru anii de munca efectuati cu studii superioare. Va multumesc anticipat!