avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate Mzone999

Activitate Mzone999

Răspuns la discuția Politist in intersectie
Domnilor,

Multumesc in primul rand pentru raspunsul prompt.
Intrebarea e, pot sa fac ceva in instanta? Pot sa atac acest proces verbal si sa castig? Mentionez ca in masina cu mine era si sotia mea ca si martor si poate sa relateze tot ce am afirmat eu mai sus. Discutia cu initiala cu politistul nu pare ceva oficial, pare un abuz, de ce imi impui mie sa ma duc intr-o directie si altor 3 participanti la trafic incadrati la fel ca mine nu... Nu s-a prezentat...
Vreau sa stiu daca pot face ceva, sau suntem la mana unor frustrati care dirijeaza traficul si activeaza ca niste tirani ori de cate ori au ei chef.

Cu stima,
Marius
Salut,

Am nevoie si eu urgent de un sfat si un avocat :)
Azi dimineata in timp ce ma duceam spre serviciu m-am trezit cu un politist frustrat pe capul meu care mi-a suspendat permisul.
Cum a fost treaba:
Eu vin din militari cu masina si ma indrept spre pipera, totul s-a intamplat in intersectia Splaiul Unirii cu Virtutii. Eu veneam dinspre Crangasi si voiam sa intorc in aceasta intersectie sa o iau tot spre Crangasi. Din cauza coloanei care se face la stanga am fost fortat sa o iau inainte si imediat dupa ce am trecut de trecerea de pietoni am facut usor stanga (fara sa incomodez sau derajnez pe nimeni in trafic). In intersectie era un politist care dirija traficul. La fel ca si mine alti soferi care doreau sa intre pe splai veneau de pe aceeasi banda(banda 2) si apoi faceau usor stanga la indicatiile politistului (se aliniau si ei pe aceeasi banda cu mine asteptand sa se faca verde la stanga, ei ca sa intre pe splai eu ca sa intorc.
La un anumit moment dat vine politistul la mine, si imi spune ca de ce nu am mers mai in fata ca ceilalti participanti in trafic, eu ii explic f amabil ca intorc si ca daca as merge mai in fata i-as incurca pe cei care fac stanga.
La un anumit moment imi pune mana pe volan si-mi zice, dar ce ma nu ai servodirectie ca sa intorci...(nu am inteles exact frustrarea asta a lui).
Dupa cateva replici imi cere sa o iau inainte, ii spun ca nu vreau sa fac asta, pentru ca am facut la fel ca ceilalti participanti si mi se pare un abuz ce face.
El insista, eu nu am vrut, s-a facut verde la semafor, am plecat de pe loc sa intorc si s-a aruncat in fata masinii si mi-a cerut actele...i le-am dat, mi-a oprit permisul si mi-a scris o amenda pentru nerespectarea indicatiilor agentului.
Mentionez ca acest domn politist nu s-a prezentat, nu stiu nici acum cine e, nu am vrut sa semnez amenda, din ce am vazut mi-a dat 320 de roni/160 in 24h. Din ce am citit in contraventii trebuia sa fie 170 maxim...(dar aici nu ma pricep, mentionez asta poate ajuta).
Va rog sa-mi spuneti daca pot face ceva in aceasta situatie? Nu ma intereseaza sa-mi recuperez permisul cat ma intereseaza sa-l pun la punct pe acest individ...care se crede un zeu in trafic. Pot sa-i cer daune, sau sa fie suspendat din functie?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns rapid ca sa initiez deja procesul.

Cu stima,
Marius