Buna ziua,
Am o mare problema cu adeverinta de venit. Am lucrat in invatamant cu contract de munca pe perioada determinata si am intrat in concediu de cresterea copilului. Acest concediu a luat sfarsit in 15.01.2016 si conform legii am dreptul la somaj. Mi s-a eliberat de la scoala adeverinta de venit completata in felul urmator (va rog sa urmariti nu sumele ci modul in care a fost completata aceasta adv.) :
Luna si anul Baza de calcul (BC) Suma reprezentand Suma reprezentand contributia Nr. de iregistrarea a Natura
contributia individuala datorata de angajator declaratiei....... veniturilor
200
05.2013 200 11 200 3359000 salariu
06.2013 200 9 200 3359000 salariu
07.2013 200 7 200 etc. salariu
08.2013 - - 200 salariu
09.2013 200 7 200 salariu
10.2013 200 7 200 salariu
11.2013 200 8 200 salariu
12.2013 - 2 200 salariu
01.2014 - - 200 salariu
02.2014 200 - 200 salariu
03.2014 - - 200 salariu
04.2014 200 5 200 salariu
Fac urmatoarele precizari si trec la urmatoarea pagina: am fost incadrata in munca cu contract pe perioada determinata incepand cu data de 01.09.2013pana la 31.08.2014. Anterior acestei perioade am lucrat in aceeasi scoala tot pe perioade determinate. Unde apar trasate liniutele eram in CO sau dupa caz, in luna 12 in CM+CO. Celor de la AJOFM li s-a parut o mare bataie de joc pt. modul cum s-a completat aceasta pagina in contextul in care in rubricile cu liniute se poate deduce ca nu am avut venituri, ceea ce nu este adevarat.
NOTE:
Se completeaza descrescator pentru maximum 12 luni de la data incetarii raporturilor de munca sau de serviciu pentru care angajatorul a virat la bugetul asigurarilor pentru somaj sumele reprezentand contributiile prevazute de lege.
BC - baza lunara de calcul asupra careia se aplica contributia individuala in cota prevazuta de lege, determinata in conformitate cu dispozitiile titlului IX2 "Contributii sociale obligatorii" din Legea 571/2003 privind Codul fiscal , cu modificarile si completarile ulterioare.
Coloana 4 se completeaza cu suma rezultata prin aplicarea cotei contributiei individuale la bugetul asigurarilor pentru somaj prevazuta de lege asupra bazei de calcul prevazute la coloana 3.
Coloana 6 se completeaza cu suma rezultata prin aplicarea cotei contributiei datorate de angajator, prevazuta de lege, asupra sumei reprezentand baza de calcul, a contributiei datorate de angajator la bugetul asigurarilor pentru somaj determinata in conformitate cu dispozitiile titlului IX2 "Contributii sociale obligatorii" din Legea 571/2003 , cu modificarile si completarile ulterioare, pentru persoana respectiva.
Pentru lunile pentru care angajatorul a incasat de la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene/Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti diferenta dintre drepturile banesti cuvenite potrivit legii ca urmare a conventiei incheiate si suma reprezentand contributia datorata de angajator, coloana 7 se completeaza cu numarul si data conventiei incheiate.
B.2. In calitatea noastra de angajator (Se completeaza varianta corespunzatoare.):
- ne regasim in una dintre situatiile prevazute la art. 34 alin. (2) din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv .....-................... perioada ........-...........
C. Date privind raporturile de munca sau de serviciu ale salariatului:
Actul in baza caruia a fost incadrat in munca, numar si data ..contract de munca 300/01.09.2012.......................................................................................
Data angajarii ....01.09.2012-30.04.2014...................................
Data incetarii raporturilor de munca sau de serviciu ..30.04.2014..................................................................................................
Temeiul legal al incetarii raporturilor de munca sau de serviciu (articolul si actul normativ) ..art.56 alin1lit.i...............................................
Perioade pentru care raporturile de munca sau de serviciu au fost suspendate*):
Data de suspendare .................... data de incetare a suspendarii ............... motivul suspendarii**) .....................
Sub sanctiunile aplicate potrivit legii penale falsului in declaratii, declar ca am examinat intregul continut al prezentei adeverinte si, in conformitate cu informatiile furnizate, o declar corecta si completa.
Administrator/Director/Reprezentant legal,
Numele, prenumele si functia,
(in clar)
.....................
Compartimentul...................
Numele, prenumele si functia
(in clar)
........................
____
*) Se completeaza pentru fiecare perioada de suspendare.
**) In cazul suspendarii pentru incapacitate temporara de munca se va specifica numarul de zile de concediu medical.
Asa arata completata a doua pagina. Spuneti-mi daca nu este o dovada de o incompetenta crasa deoarece de la AJOFM am fost trimisa la scoala inapoi cu date scoase din revisal, subliniat ce nu este clar si cu lamuriri privind cum se completeaza toate rubricile, specificat ca trebuiesc mentionate toate contractele de munca avute anterior, mentionate tipurile de venituri(salar, CO, CM) Ca sa nu mai spun ca in Revisal, lunile 02 si 03 2014 cand eu eram in concediu medical nu apar inregistrate absolut deloc si apar cu o plata in 04.2014(eu in CM) cu o suma provenita din hotarari judecatoresti. Ajung la scoala si mi se completeaza din nou o adeverinta, merg la AJOFM si surpriza: gresit completata. Am dat tel. la scoala, am comunicat acest lucru si mi s-a raspuns, citez: "nu intelegem ce doresc cei de la AJOFM si nu avem timpul necesar sa ne interesam cum se completeaza o asemenea adeverinta ca nu ne-am mai intalnit cu asa ceva." Ma ia cu dureri de cap cand stiu ca luni voi pleca din nou de acasa la scoala pt o adeverinta. Stau la 30KM distanta de oras si plec cu un copil de doi ani dupa mine ca nu am cu cine sa-l las. Cheltui bani, nervi, timp ca sa nu mai spun ca am depasit cele 10 zile de gratie de cand am terminat indemnizatia de crestere copil. Intrebarea mea este: cum o scot la capat cu aceasta adeverinta?X-(