Da , am facut o contestatie in termen de 30 de zile si am primit urmatorul raspuns :
Avand in vedere prevederile Ordinului intern nr 2130/2013 referitor la aprobarea procedurii de stabilire si de regularzare a contributiei de asigurari de sanatate datorata de catre persoanele fizice potrivit cap 2 si 3 ale titlului 9^2 din codul fiscal , mai exact punctul 3 din anexa acestuia , va comunicam ca ati fost identificat/a ca persoana care realizeaza "venituri din investitii" asa cum prevede la art 296^27 din codul fiscal, anexa 1.......................................
Avand in vedere cele de mai sus si verificarile efectuate in evidenta analitica pe platitor consideram solicitarea dvs. neintemeiata.
Eu in 2012 aveam 22 de ani , nu eram angajat nicaieri , eram student e posibil sa fi luat bursa , nu-mi mai amintesc exact..iar ca investitii ce sa zic aveam si eu un cont de economii ca orice om in care puneam bursa si ce mai economiseam din banii de buzunar de la parinti.
Salut , am primit o hartie de la anaf pe anul 2012 "decizie de impunere anuala" in urma careia s-a stabilit ca am de plata 468 de lei , nu inteleg de ce trebuie sa platesc acesti bani avand in vedere ca in 2012 ca si acum sunt student la o universitate de stat , nici angajat undeva nu eram.
Aceiasi hartie a primit-o mai multi prieteni de ai mei parca trasa la xerox , doar numele era schimbat , unii dintre ei nici n-au fost in tara de 10 ani .
Imi poate explica cineva in ce consta si de ce trebuie sa o platesc?