Statul spaniol ne obliga. Nu exista acord bilateral de dubla cetatenie, asa ca singura modalitate de a obtine cetatenia spaniola e sa renunti mai intai la cea romana, fapt care mie personal nu imi convine.
Ceea ce vad ca e posibil e ca un cetatean spaniol sa dobandeasca ulterior cetatenia romana. Si eu, ca si doamna, sunt casatorita cu un spaniol, copiii s-au nascut in Spania dar apoi i-am putut inscrie in Romania ca cetateni romani. Aici mi-au zis ca dupa ce obtin cetatenia spaniola pot cere din nou cetatenie romana si, daca mi-o aproba Romania, abia atunci as putea avea dubla cetatenie.
Dar mi se pare foarte dificil sa redobandesti cetatenia romana, aproape imposibil, si un pic lipsit de logica, daca tinem cont ca trebuie sa pierdem cativa ani si multi bani pentru a avea dubla cetatenie. Ca sa nu mai spun ca te poti trezi in situatia in care nu mai ai cetatenia romana si la interviul pt obtinerea cetateniei spaniole dai peste unul care-ti pune doua intrebari imposibile si nu iti aproba cetatenia spaniola.
Asa ceva s-a intamplat!
Buna ziua!
Sunt persoana cu handicap, momentan locuiesc in Spania si la un spital din Barcelona m-au acceptat intr-un grup de studiu pt boala mea, parapareza spastica. Mi-au facut analize de ADN dar au zis ca trebuie sa l'e faca si parintilor mei, problema e ca ei sunt divortati, traiesc in orase diferite si eu practic nu am contact cu tatal meu, din motive financiare si de alta natura mi-e imposibil sa-i aduc aici, iar spitalul a spus ca nu e rentabil pt ei sa gestioneze recoltarea si transportul sangelui.
Prin urmare, mi-au spus ca ei ar accepta sa faca analizele daca ma ocup eu de recoltarea si transportul sangelui, ar trebui sa ajunga la spitalul din Barcelona in maxim 24 de ore de la extragere.
Eu as putea merge in tara si aduce fiolele, dar as vrea sa stiu care e metoda legala, daca trebuie sa fac gestiuni, documente, autorizatii, sau extragem sangele si ma prezint cu el in aeroport?
Sau exista firme care sa faca acest tip de gestiuni? Sa se faca spre exemplu extragerea la medicul de familie si sa se trimita imediat par avion la Barcelona?
Sper sa imi puteti raspunde!
Multumesc! O zi buna!