vecinii susțin că granițele curților au fost altele, și s-au tot mutat timp de o viață de om, au fost conflicte verbale, nu s-a ajuns în instanță, eu am găsit aici garduri solide și am crezut că totul este în regulă.
Mulțumesc pentru răspunsuri, da, vânzarea s-a făcut la notar iar dacă întabularea înseamnă înscriere în cartea funciară, este înscrisă, dar vreau să știu, în cazul în care sunt trasă într-un proces de grănițuire pe criterii care au fost odată (granițe care nu mai există demult) , pot să pierd sau e vreo lege a proprietarului care cumpără un teren cu conflicte vechi și care nu e vinovat de acele conflicte?
Bună ziua,
am și eu o întrebare, vă rog dacă se poate să-mi răspundă un avocat în domeniul cumpărări de teren - proprietăți, am cumpărat o casă cu curte bine delimitată, garduri cu beton, stâlpi de fier, sunt și copaci crescuți pe hotar , pe lateral și în spate, gardurile deja sunt putrede de vechime, am acte în regulă, dar vecinii mă hărțuiesc să le dau din teren, să-mi mut gardul, și mi-au povestit o lungă istorie a granițelor și conflictelor cu vechii proprietari. eu cred că acum acel istoric ar trebui anulat, că eu nu am nicio vină în treaba asta și că am dreptul la curtea mea de la un gard la altul, pentru că asta am cumpărat, am găsit și o schiță a terenului care corespunde cu forma și dimensiunile actuale, cu toate acestea vecinii nu vor să înțeleagă, așadar am cumpărat o curte cu dușmănie și conflicte cu tot. poate să-mi spună un avocat cine are dreptate?