Buna ziua.
Sunt in proces de succesiune cu tata dupa moartea mamei pentru doua imobile, unul dobandit de tata inainte de casatorie dar cumparat in rate, imprumutul facandu-se la C.E.C. el platind doar 6 luni singur rata, dupa care s-au casatorit si au platit ratele impreuna, celalalt imobil fiind cumparat de amandoi( au cumparat 1/2 din imobil cealalta parte fiind mostenire). Eu am solicitat sa iesim din indiviziune (mentionez ca imobilul cumparat de iei, eu am o cota de 3/4, el avand o cota de 1/4) sa raman in unul dintre imobile cu plata unei sulte. Sentinta a fost data:Admite în parte cererea de chemare în judecată astfel cum a fost precizată. Constată deschisă succesiunea defunctei. Constată că au calitatea de succesori ai defunctei următorii: , în calitate de soţ supravieţuitor, cu o cotă de 1/4 şi în calitate de fiu cu o cotă de 3/4. Constată că masa succesorală rămasă de pe urma defunctei se compune din: cota parte de 3/4 din dreptul de proprietate asupra imobilului teren Dispune ieşirea din indiviziune a părţilor. Atribuie pârâtului în natură imobilului teren în suprafaţă de 120 mp şi construcţie cu suprafaţa de 71,73 mp . Obligă pârâtul la plata către reclamantul la plata sumei de .... cu titlul de sultă. Respinge restul pretenţiilor formulate prin cererea de chemare în judecată, ca neîntemeiate. Obligă pârâtul la plata către reclamantul a sumei de ...... cu titlul de cheltuieli de judecată proporţional cu cota acestuia şi în măsura pretenţiilor admise. Este normal ca eu si sotia sa nu beneficiem de nici un imobil mai ales ca avem si un copil minor si nici drept de creanta de la unul dintre imobile.De ce unul dintre imobile a fost scos din succesiune, in acesta eu facand imbunatatiri semnificative. Ce sanse am la un proces pentru imbunatatiri? Este normal sa-i atibuie lui si al doilea imobil cu toate ca unul a fost scos din succesiune si la celalalt am o cota mai mare, nu i se atribuie celui care are o cota mai mare?
Va multumesc