Cei ce citesc, va rog sa invete din greselile altora. Nu merita pentru nimic in lume sa va riscati viata (si pe a celorlalti) !
Fiind prima abatere de alcool (mi-a iesit mereu 0,00%) si avand in vedere ca nu am produs pagube sau victime, exista vreo probabilitate de a primi sentinta cu executare ? Ca de asta imi este cel mai frica in acest moment.
Deja m-am obisnuit cu ideea ca mi-am patat imaginea, cazierul, ca am pierdut permisul pe ani de zile, etc.
Buna ziua. Doresc sa incep prin a spune ca sunt 100% constient ca am comis cea mai mare greseala din viata mea urcandu-ma la volan dupa ce am baut alcool.
Vreau sa sfatuiesc pe oricine citeste aceste randuri, sa NU se urce la volan INDIFERENT de situatie, INDIFERENT ca a baut o bere sau 8 pahare de vin. Eu ma consider norocos ca sunt intreg, nu am facut vreun accident sa omor sau sa ranesc pe cineva, sa raman paralizat, fara vreun picior sau fara vedere. La asta ganditi-va si nu conduceti dupa ce beti alcool !!!!!
Povestea mea pe scurt. Am fost oprit de radar in localitate cu 79km/h unde limita legala era 50km/h, am fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 53 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Apoi dupa intocmirea pv radar si luarea permisului cu dovada fara valabilitate ceea ce este si normal ca aveam 53mg/l , am fost la recoltarea probelor biologice. Au fost recoltate doua probe la interval de o ora. Am cooperat cu politistii, stiam si realizam ca am facut o greseala imensa conducand, eram lucid, am facut tot ceea ce trebuia facut, examen medical cu mers cu spatele, urmarit pixul cu ochii, stat drept cu ochii inchisi, etc.. Acest test l-am facut dupa recoltarea celei de-a doua probe. Nu am baut apa deloc, desi am aflat apoi ca trebuia sa beau cat mai multa apa posibil si inainte de prima si intre probe.
Inca o data pt cei ce citesc, trebuie sa stie ca INDIRERENT ce situatie ar avea nu trebuie sa se suie la volan. Eu acum nu dorm noptile gandindu-ma la ce se putea intampla si regret momentul ala in care am luat cheile in mana.
Intrebarile mele sunt:
La ce sa ma astept ?
Pot scapa doar cu amenda penala ?
Pot ajunge dupa gratii ?
Care este cel mai rau lucru care se poate intampla ?
Mentionez ca nu am nici un punct pe carnet, ultima amenda acum 5 ani radar si permisul suspendat doar o data pentru radar. Cu alcoolul nu ma impac in general. Stiu ca nimeni nu va crede, insa este prima oara cand m-am suit la volan baut. Este taxiul prea ieftin pentru a iti risca viata ta sau pe a altora complet inutil si nejustificat !!!