avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate Irisss-i

Activitate Irisss-i

Buna ziua!

In urma cu doua saptamani am fost la spital cu varul meu. In timp ce asteptam, pentru ca nimeni nu lua in serios gravitatea starii lui, am insistat la asistente sa fie luat in vizor. Nu am primit niciun raspuns, ba mai mult, a venit paznicul si mi-a cerut sa plec de la langa el, pentru ca nu aveam voie sa stau in acea sala de asteptare. Desi am refuzat la inceput sa plec, din cauza starii lui grave, el avand probleme grave si antecedente cardiologice, am parasit acea sala pentru a nu fi alte probleme. Intre timp, doctorul de garda a iesit si l-a amenintat pe varul meu ca nu il va trata din cauza scandalului iscat de mine. Mentionez ca nu a existat vreun contact cu doctorita, ci a fost doar o conversatie intre mine si paznic si asistenta de garda, FARA amenintari si FARA injurii sau ton ridicat. Intre timp, a venit un barbat care a incercat sa intre cu forta in sala de asteptare si in timp ce el se certa cu paznicul au intrat si insotorii in acea sala de asteptare, printre care si eu, toti solicintand informatii despre persoanele cu care am venit la urgente. I-am spus asistentei ca nu mi se pare corect ce face, ca nu are grija de pacienti, ca este strigator la cer ca un doctor sa ameninte un pacient si ca as dori sa stiu numele ei. Dupa ce mi l-a dat, am parasit incinta salii respective si dupa aia am aflat ca doctorita de garda, cea care a si facut amenintarea cu netratarea, a chemat politia pentru ca eu as fi tulburat linistea si ordinea publica. Am discutat cu politistii, am dat numele meu si adresa, fiindca nu aveam buletinul la mine, ei au discutat cu oamenii, care au confirmat ca nu eu am iscat vreun scandal, ca pur si simplu a fost o reactie normala avand in vedere luarea la cunostinta despre amenintarea facuta de doctorita, dupa care acestia au plecat, FARA sa ia declaratii scrise sau alte nume, ci doar declaratii verbale. NU a fost intocmit niciun proces verbal.

Ieri am primit o citatie la adresa mea din partea organului de cercetare penala, pe numele varului meu, pentru o reclamatie. M-am prezentat la politie, am zis ca varul meu nu domiciliaza la acea adresa si mi-a zis politistul ca trebuie sa vin si eu sa dau declaratie la politie, atunci cand ma va suna dansul, eu lasandu-i nr meu de telefon. Mentionez ca nu am fost informata despre acuzatii si nici nu am primit vreo citatie pe numele meu. Cand voi fi obligata sa ma prezint la sectie?

In acest sens, care ar putea fi acuzatiile ce imi pot fi aduse? M-am interesat in legi si nu mi se pare ca situatia de fapt intruneste elementele constitutive ale vreunei infractiuni, insa din punct de vedere contraventional, as putea fi amendata pentru tulburarea linistitii publice in forma de participare efectiva la scandal? Nu am gasit nicio definitie pentru aceasta forma de tulburare a linistitii publice.

As dori sa stiu si daca din punct de vedere procedural este ceva negal din partea politistilor care au venit la locul respectiv, insa nu au luat declaratii scrise de la martori sau mie.

Multumesc frumos!