Am o problema cu permisul de conducere. Am obtinut permisul in 2002 cat B iar in 2007 am mai obtinut cat C,C+E, D, in anul 2010 am plecat in Italia si am avut cateva probleme cu politia italiana cand eram oprit in trafic deoarece permisul meu nu era european si lipseau stelutele din coltul stanga sus si mi se dadea amenda.
Datorita acestui fapt mi-am preschimbat acolo permisul cu unul italian. Dupa o perioada de un an de zile m-am reintors in tara si am continuat a conduce cu acel permis pana in decembrie anul trecut cand am fost la politie pentru a-mi preschimba permisul deoarece expira in ianuarie.Dupa verificarile facute am primit raspuns acasa si mi s-a comunicat ca actualul permis (italian) nu este valid datorita faptului a unor incalcari repetate a regulilor de circulatie am ajuns la 0 puncte si trb sa merg in Italia pentru o reexaminare.
Ajungand in Italia in ianuarie nu mi s-a dat nici un rasp de ce am ajuns in aceasta situatie iar aceasta reexaminare dura undeva la 6 luni de zile , intre timp vorbind la telefon si cu cei de la politie din Romania mi s-a zis sa aduc o dovada prin care acel permis este revocat pentru a mi se putea innapoia permisul romanesc. Ma intorc in Romania cu aceea revoca a permisului italian si de la biroul permise auto mi se spune ca trb sa sustin un examen pentru redobandire proba scrisa si practica pentru fiecare categorie in parteX-(#-o#-o.
Este perfect legal ce se intampla in situatia mea ? Exista o alta varianta de redobandire a permisului ?
Va multumesc !!!!