Buna ziua! Va rog sa imi spuneti ce lege ma apara de un vecin curios si hartuitor, ca are tot timpul ceva de reprosat. M-am mutat la casa de curand si avem un gard metalic despartitor inalt de aproximativ 2m intre proprietati. Dupa nenumarate observatii facute in timpul constructiei casei, motivele fiind ca erau deranjati de vocabularul lucratorilor, de zgomotele de bormasina sau fierastrau (mentionez ca santierul a durat 2 luni in toamna primului an de constructie si 4 luni in primavara anului urmator), au urmat probleme legate de apa de ploaie care se scurge in curtea lor ramasa sub nivelul strazii (noi am inaltat curtea la nivelul asfaltului de pe strada). Am rezolvat aceasta problema zidind sub gardul metalic. Acum il deranjeaza lumina din casa noastra; noi nu pusesem inca perdele si draperii, iar el nu avea draperii. Zilele trecute, dupa vizita unor prieteni, vecinul a inceput sa "se joace" cu lumini cu laser prin casa noastra, de dincolo de gardul lui. In seara urmatoare, din nou, a folosit o lanterna din aceea cu laser. Intre timp am pus perdele, insa nu simt nevoia sa trag si draperiile decat pe timpul zilei, cand ma deranjeaza pe mine lumina de afara. Mi se pare normal ca acest vecin sa apeleze si el la draperii, daca este deranjat de lumina de orice fel din exterior.
Am discutat cu celalalt vecin (care are calcan cu acest batran) si mi-a spus ca aceleasi probleme au avut si dansii, cu amenintari ca va chema politia, cu nenumarate reprosuri nefondate. Sotul meu, enervandu-se, serile trecute, in timpul unui episod cu lanterna rosie, a iesit si a strigat catre el cateva cuvinte, probabil, deranjante. Ieri, vecinul a asteptat dupa gard (ca un las) sa plece de acasa sotul meu si a iesit sa imi spuna mie sa-i transmit sotului sa nu il mai injure, ca de nu, va chema politia ( Sotul spune ca nu l-a injurat, doar s-a rastit la el in seara cu pricina).
Inteleg ca acest omul ar avea si ceva probleme de sanatate a nervilor, luand un tratament pentru o afectiune nervoasa. Insa sotia sa il sustine in exagerari.
In conditiile in care ne ameninta ca va chema politia pentru orice raza de lumina care ii invadeaza bordeiul, ce ne sfatuiti sa facem pentru a-l linisti. Chiar nu vrem sa avem de-a face cu el.
Deranjati putem fi si noi de mirosul cainelui tinut legat continuu, de latratul acestuia zi si noapte (nefiind lasat liber nici 5 minute pe zi), insa nu suntem genul de scandalagii de mahala intoleranti si absurzi.
Il putem inregistra din casa noastra, cand se joaca cu lanterna rosie, ca apoi sa chemam noi politia? Poate asa se linisteste.... sau nu este legal?
Multumesc mult pentru raspuns!