Multumesc.
Si acum sunt. De aceea nu pot eu lua actiunile. Nici nu le as fi dat altfel. Dar avem doi copii de 22 si 20 de ani si nu vrea sa le treaca nici pe numele lor.
Va multumesc.
Deci , in acest caz, nu ar fi mai bine pentru mine ca tatal meu sa nu cesioneze actiunile ? Dupa moartea tatalui meu , nu as mosteni si eu o parte din actiunile tatalui meu, si noi fiind trei frati si mama noastra in viata.
In acest fel as mosteni un sfert din actiunile tatalui?
Va multumesc.
In actul constitutiv nu se mentioneaza decat ca dupa moartea unuia dintre asociati, partile sale sociale revin mostenitorilor dupa efectuarea siccesiunii.
In cazul meu, in anul 1997 tatal meu a infiintat firma cu banii sai, punand atunci 50%actiuni pe numele meu si 50%actiuni pe numele sau.
Din anul 1999 firma a inceput sa functioneze, 3-4 ani pe pierdere apoi obtinand profit. In anul 2002 a trebuit sa cedez actiunile mele sotului meu datorita faptului ca eram functionar public si astfel in firma a ramas tata cu 50% si sotul cu 50%.
Acum s-au iscat neintelegeri intre tatal meu si sotul meu, sotul nemaivrand sa imparta in mod egal profitul ca urmare a faptului ca tata este batran si ca nu mai contribuie cu munca atat cat sotul meu.
Acum avem discutii mari in casa si o presiune puternica pune peste mine ca tata sa ii cedeze sotului si cele 50% actiuni, el sa devina in acest fel asociat unic si suma de 850000 de lei sa i-o dea tatalui meu in rate in decurs de 5 ani.
Tatalui meu ii este foarte greu sa se vada dat la o parte , dar ar face acest lucru de dragul meu si al celor 3 copii ai nostri pentru ca sotul ne ameninta ca pleaca de acasa si ne paraseste.
Va intreb, daca tatal meu cesioneaza actiunile sale si sotul meu devine actionar unic, eu si copiii ce drepturi avem in timpul vietii?
El pleaca de acasa cand vrea, se intoarce cand vrea, la un eventual divort, familia are vreun drept la ceva din firma?
Va multumesc.
Buna ziua.
Ce drepturi au cei trei copii si sotia unui asociat cu 50% actiuni intr-o societate cu raspundere limitata al carui capital social este de 170 000 lei?
Cum pot beneficia si membrii familiei sale de profitul din societate daca acesta a parasit familia?
Va multumesc.