avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate catalin_bizdiga

Activitate catalin_bizdiga

Buna ziua!

Am o nelamurire din cauza celor de la CAS-Iasi si as dori sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare:sunt student in anul 2 la o facultate din Iasi.am facut o intrerupere de studii,cu o durata de un semestru,tipm in care nu am lucrat si nici nu am beneficiat de servicii medicale.Am reluat studiile urmatorul an,incepand cu al 2-lea semestru,primul semestru fiind facut cu un an inainte.dupa terminarea celui de al 2-lea semestru,am lucrat pe timp de vara,cu carte de munca,totul legal.In luna aprilie a acestui an m-am dus la CNAS,cu adeverinta de student ,pentru a ma asigura, deoarece nu figuram asigurat la medicul de familie.Cei de la CNAS mi-au spus ca nu pot deveni asigurat decat dupa ce platesc o taxa la Finante,in valoare de 450 RON.In momentul in care i-am intrebat pentru ce este aceasta taxa nu mi-au putut spune exact,invocand motive ca am lucrat si ca am facut intrerupere de studii,oferindu-mi doar o hartie alba pe care era scrisa suma si locul unde trebuie platit.Mentionez ca nu am beneficiat de servicii medicale/retete inca din timpul in care am facut intreruperea de studii si nici in prezent.As dormi sa fiu asigurat medical, deoarece imi trebuie eliberat Crdul European de Asigurari de Sanatate,deoarece in aceasta vara plec cu programul Work&Travel.Ce ma sfatuiti a fac in aceasta sitatie si cum sa procedez?
Va multumesc!