avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1971 soluții astăzi
Forum Activitate lexafisher

Activitate lexafisher

Buna ziua,

Poate ma puteti ajuta si pe mine in urmatoarea dilema :
sunteti sigur ca "Nu conteaza daca primiti mai multe colete, se taxeaza individual."? Ma puteti trimite cumva catre bucata de legislatie unde ati gasit aceasta info?

Situatia mea este urmatoarea:
Vreau sa cumpar de pe Aliexpress si DHGate mai multe articole, de la diversi producatori, fiecare cu valoare mica, sub 10 euro (sunt diverse articole pt bebelusi). Acestea vor veni deci in colete separate de la furnizori diferiti. Site-ul vamii zice asa:
„Bunurile primite ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat, pot fi eliberate cu scutire de la plata TVA-ului, numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 10 EURO/trimitere” iar Regulamentul (CEE) nr. 1186/2009 al Consiliului din 16 noiembrie 2009 de instituire a unui regim comunitar de scutiri de taxe vamale spune „Articolul 23
(1)
Se admit cu scutire de taxe la import, sub rezerva articolului 24, transporturile compuse din mărfuri cu o valoare neglijabilăcare se expediază direct dintr-o ţară terţă unui destinatar care seaflă în Comunitate.
(2)
În sensul alineatului (1), prin „mărfuri cu o valoare neglijabilă” se înţeleg mărfurile a căror valoare intrinsecă nu depășește150 EUR în total pe transport.”

Problema mea este urmatoarea:
daca eu ma prezit la biroul de ridicarii al vamii de la posta de cartier si am 20 de astfel de colete – cu valoare sub 10euro fiecare – de ridicat intr-o zi, valoarea lor se va cumula si astfel voi plati TVA + taxe? Nu am gasit in legislatie o lamurire.

Sunt sigura ca voi intampina probleme (functionarii de la respectivul birou sunt niste „minunati”) si as vrea sa ma prezint pregatita, cu argumentele la mine :)


Multumesc frumos de tot!
Zi faina!