Buna ziua, am nevoie va rog de parerea unui expert in inregistrare si opozitii marci.
La inregistrarea marcii mele nationale (utilizata pe teritoriul Romaniei deja de 4 ani de zile - exista cateva sute de dovezi), s-a opus o marca comunitara care nu a desfasurat nici un act comercial sau de publicitate si nu a fost folosita niciodata pe teritoriul tarii noastre.
La inceputul procesului de opozitie i-am solicitat dovada utilizarii si conform legii 84/1998, inteleg ca ar fi trebuit sa faca dovada utilizarii efective si serioase pe teritoriul Romaniei in ultimii 5 ani anteriori publicarii marcii mele, altfel opozitia se considera respinsa. Deoarece eu utilizez marca mea doar pe teritoriul acestei tari, daca o alta marca se opune la utilizarea pe Romania, mi se pare logic si normal sa aduca dovezi ca are ceva in comun cu aceasta tara.
Insa opozitia a adus dovezi ca marca lor este utilizata in alte 2-3 tari din Comunitatea Europeana, nicidecum in Romania si a fost admisa de catre OSIM.
Cum vi se pare aceasta situatie si cum ar trebui sa fie prezentate si judecate aceste dovezi de utilizare, la nivelul UE/CE sau la nivelul Romaniei ? Avand in vedere ca se opune o marca comunitara la inregistrarea unei marci nationale si nu una comunitara vs alta comunitara.