Multumesc mult raspuns. Legat de L nr 258/2013 pentru modificarea si completarea OUG 155/2001, cum trebuie sa procedez: trebuie sa merg la o sectie depolitie sa fac o reclamatie sau pot sa sun la 112 ? Nu stiu cum se procedeaza.
O zi frumoasa !
Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea: Locuiesc pe o strada in constructie in comuna Berceni. Pe strada mea este o haita de 8 caini hranita de doua dintre familiile de pe strada, una este chiar vis-a-vis de mine, astfel incat nu poti iesi, intra nici curte dar nici pe strada daca nu esti cu masina pt ca acestia ataca...nemaivorbind de latratul continuu zi si noapte si de mizeria lasata pt ca vecinii nu strang dupa ei si te trezesti ca, calci in tot felul de minuni. Toti cainii sunt microcipati. Eu m-am interesat la primarie pt ca am vrut sa fac reclamatie si am aflat ca primaria comunei nu are contract cu hingjerii si ca nu au ce sa faca cu atat mai mult cu cat strada inca nu a fost predata catre primarie, cu alte cuvinete fiecare este stapan pe bucata lui de drum... Mi s-a comunicat de la primarie ca acesti caini au fost adusi din Bucuresti si pusi in libertate si mi s-a recomandat sa iau legatura cu un hingher, care mi-a zis acelasi lucru. Eu nu-mi permit sa platesc cateva sute bune de ron ca sa vina cineva sa ia aceste animale si sa ma trezesc cu ele din nou in cateva zile dar nici nu mai suport poluarea fonica, mizeria si prostia vecinilor care ies cu oalele de mancare sa-i hraneasca. Am incercat sa vorbim cu ei dar fara niciun rezultat. Acum ne urmaresc sa vada daca alungam cainii, pt ca mi-am permis sa-i alung aruncand cu o piatra dupa ei:fara sa intentionez sa lovesc vreo unul, deoarece aveam copilul mic in curte si se speria de latratul acestora...Acum vecinii ne ameninta cu protectia animalelor in conditiile in care nimeni pe strada nu-si poate lasa copii la joaca din cauza lor, postasul este alergat mereu cand vine...Am citit legea 61 din 1991 dar nu ma ajuta cu nimic, pt ca daca as chema politia nu ar avea pe cine sa amendeze, ei vor sustine ca animalele nu le apartin si vor baga castroanele in curti...umeori aduc si custi si le monteaza pe strada...Nu mai stiu ce sa fac si credeti-ma ca nu se poate vorbi cu acesti indivizi iubitori de animale care nu stiu ca daca vrei sa ai grija de animale trebuie sa ti le bagi in curte si sa si cureti dupa ele. Mentionez ca si mie imi plac cainii dar toate au o limita ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat, ce as putea sa fac in aceasta situatie? Cum aflu cine i-a adus, sau cum pot scapa de ei? Am uitat sa mentionez ca si vecinul de langa mine si-a achizitionat doi caini care nu au niciun Dumnezeu, latra mereu, pt ca vecinul are program de noapte si doarme toata ziua astfel ca sarmanele animale nu sunt hranite si adapate decat pe seara !
Multumesc