Multumesc leorot! Asa gandesc si eu. Am apelat la acest site sa vad si modul de gandire al altor persoane si poate chiar parerea unui avocat sau a unei persoane care sa fi trecut prin asa ceva.Imi este foarte greu sa iau o decizie finala....:sorry:
Va multumesc tuturor pt. raspunsuri! Eu nu ma gandesc la acele lucruri, ci atitudinea verisoarei mele care nu a avut nici o responsabilitate fata de tatal ei, iar acum eu trebuie sa ii dau tot ce a cumparat el... chiar daca o parte din lucruri nu se afla in casa aia ( ca el a mai cumparat un tv pe care l-a dat cu mana lui). Am vrut sa stiu daca o pot impiedica sa "rada de mine".....Ma gandeam sa ii cer sa prezinte un certificat de mostenitor daca tot vrea sa ia acele bunuri.Ce spuneti ?
Buna ziua!Am sa incerc sa fiu cat mai scurta.Am luat in spatiu un unchi care nu avea unde sa locuiasca deoarece el i-a donat apartamentul fiicei sale iar la scurt timp a si divortat, plecand sa munceasca in alt judet.....iar cand a revenit dupa 25 de ani nu il mai primea nimeni.Desi l-am luat in spatiu la mine a locuit in alta proprietate de a mea.Aici l-am lasat sa se simta ca acasa.A renuntat la unele lucruri din casa (fara sa imi ceara parerea), ulterior cumparandu-si printr-un card de cumparaturi cateva lucruri pt a inlocui o parte din ceea ce a aruncat el din casa.Nu a reusit sa depuna toti banii k la cateva luni a decedat.A ramas de achitat o mica suma.Fiica sa nu l-a vizitat nici o data...... nu vroia sa auda de el.In ziua decesului m-am gandit sa o chem......dupa inmormantare la cateva saptamani m-am trezit cu o reclamatie la politie ca ea vrea toate lucrurile care sunt cumparate de tata lei (noi i-am inmanat toate actele tatalui, deoarece cand a venit la mormantare am decis sa o lasam sa ia ajutorul de inmormantare si sa se ocupe de tatal ei macar pe ultimul drum....printre acestea era si factura cu produsele achizitionate, respectiv un tv, un radio si o soba metalica).
Eu care l-am gazduit si l-am ajutat timp de 4 ani sunt obligata sa ii dau aceste lucruri desi ea nu a avut nici un fel de legatura cu tatal ei ? Dar mai ales cum imi recopar lucrurile distruse sau chiar aruncate de el ? Mentionez k pe timpul vietii el a spus sa nu imi fac griji ca ceea ce a stricat a inlocuit si va ramane in casa daca moare el, ca nu are cine sa vina la moartea lui.:sorry:
Astept raspuns urgent! Va multumesc!