avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Activitate just1user

Activitate just1user

Răspuns la discuția program de lucru inegal

CCMN Art. 52. - (1) În fiecare săptămână, salariatul are dreptul, de regulă, la 2 zile consecutive de repaus săptămânal.
(2) Repausul săptămânal se acordă, de regulă, sâmbătă şi duminică.
(3) În cazul în care activitatea de la locul de muncă, în zilele de sâmbătă şi duminică, nu poate fi întreruptă, prin contractul colectiv de muncă la nivel de unitate se vor stabili condiţiile în care zilele de repaus săptămânal să fie acordate şi în alte zile ale săptămânii sau cumulat pe o perioadă mai mare.

Buna Ziua
As avea urmatoarea intrebare. daca mi se poate cere sa lucrez 4 ore peste cele 40 de ore obligatorii si sa fiu recompensat pentru asta cu 4 ore libere ce sunt deja incluse in repausul saptamanal de 48 de ore? De exemplu :l-v 8 ore pe zi, sambata 4 ore, Duminica liber iar in prima jumatate a zilei de luni liber iar apoi la munca 5 ore cu tot cu pauza de masa.

Eu inteleg din C.M. ca cele 48 de ore de repaus pot veni dupa 40 ore lucrate nu dupa 44.Tot timpul pe care il petrec la servici peste cele 40 de ore reprezinta ore suplimentare si in compensatia lor nu ar trebui sa fie de ajuns repausul saptamanal de 48 ore
Va salut, si va multumesc anticipat celor care ma veti putea ajuta cu un raspuns. As vrea sa stiu daca Angajatorul ma poate obliga printr-un act aditional sa muncesc 44 ore in loc de 40intr-o saptamana si pt cele 4 ore lucrate in plus sa primesc 4 ore repaus dar incluse in cele 48 de ore repaus saptamanal ?