avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Activitate dankko

Activitate dankko

Răspuns la discuția Probleme dezvoltator
Nobody ??
Daca cumva nu am postat la categoria potrivita va rog sa schimbati categoria.

Buna ziua.Sunt cumparatorul unei locuinte realizata de un dezvoltator intr-un cartier rezidential.Casa trebuia sa fie gata conform promisiunii de v-c in 31.12.2014. Inainte de termen am semnat un act aditional in care se prelungea termenul de executie pana la 01.03.2015. La acea data, la insistentele vanzatorului am semnat procesul verbal de receptie, in care s-au mentionat restantele care mai trebuiesc terminate, data maxima fiind 20.03.2015. Acum in iunie, parte din ele nu sunt rezolvate. Termenul de plata a ultimei transe de bani a fost conform unui act aditional 31.05.2015., dar cu 10 zile inainte de termen i-am notificat printr-un email,(la care am primit si un reply, deci am "confirmare de primire") ca nu platesc ultima transa de bani pana la finalizarea tuturor restantelor. Mentionez ca din aceste restante fac parte si lucrari care sunt trecute in anexele promisiunii de v-c, cu mentiunea vanzatorul se obliga sa....
(ex: reteaua electrica sa fie la frontul stradal -si nu va fi pana prin august).
Acum intrebarea ...sunt protejat asa cum am procedat sau nu? Din cat am sapat pe net am constatat ca, conform Codului Civil daca una din partile contractante nu isi executa obligatiile contractuale nici cealalta nu este obligata.
Zilele trecute mi s-a mentionat in treacat ca daca intarzii mai mult de 30 de zile cu plata ei pot sa anuleze contractul.
Sa stau tare pe pozitii sau sa platesc si cand o fi casa gata o fi ...?
Multumesc