avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Activitate madonna_sixtina

Activitate madonna_sixtina

Multumesc, doamna avocat! si celuilalt domn care mi_a raspuns! O zi buna va doresc tuturor! Numai bine!
Multumesc, domnule! eu trebuie doar sa stiu firma, sediul firmei unde s_a angajat tatal copilului? dar adeverinta de salariat cine trebuie sa o aduca in instanta? Pe mine ma va refuza angajatorul, nu imi va da mie adeverinta angajatului sau... iar daca il va obliga pe tatal copilului sa o aduca, acesta s_ar putea sa refuze, poate nici nu va recunoaste ca este angajat. in cazul acesta, cine va cerceta la finante si la fortele de munca ce salariu are tatal copilului? ca se vede ca el de buna_voie nu plateste nici dupa sentinta actuala, in care este obligat sa plateasca un minim pe economie, in cuantum, suma de 130 lei?
cat costa un executor judecatoresc? este public sau privat? daca solicit in instanta ajutor public judiciar ptr. acordarea gratis a unui executor, in situatia mea, mi se poate acorda sau nu?
Multumesc, doamna avocat, dar sunt o femeie amarata, nu imi permit un executor judecatoresc. am o pensie de handicap gr. 2, in cuantum de 272 lei, din care intretin si un copil minor. ce as putea sa fac in situatia aceasta? Legea ma ajuta cu ceva? Si vreau sa va mai intreb daca hotararea data de instanta anul trecut, prin care tatal este obligat sa plateasca pe minimul pe economie, in cuantum de 130 lei ma mai ajuta acum la ceva, sau nu? Pe parte penala va fi obligat sa plateasca dupa sentinta actuala? Tot cu executare silita obtin banii din urma de la tatal copilului? Si cum il voi executa, in situatia mea, in care eu intretin si minorul dintr_un venit de 272 lei? Multumesc!
Buna ziua. va rog sa ma ajutati si pe mine cu o consiliere gratis. am un copil de 9 ani, elev, in intretinerea mea. in anul 2010, tatal a fost obligat sa plateasca o patrime din venitul lui. a platit cam 2_3 ani, apoi a ramas fara munca. a intrat intr_un ajutor social, timp de 1 an de zile a platit 34 lei lunar. apoi l_am dat in judecata sa plateasca un minim pe economie, s_a stabilit anul trecut sa plateasca 130 lei lunar, dar tatal a refuzat sa plateasca aceasta suma, platind numai 70 lei lunar. de 2 luni am aflat ca tatal s_a angajat, am intrebat si la ajutorul social, mi s_a confirmat ca acesta nu mai ia ajutor din luna aprilie, a spus ca s_a angajat. anul trecut am facut si plangere penala la parchet, dar politia nu se misca deloc. as dori sa il dau iar in judecata, sa ii puna proprire pe salariul tatalui. cum sa procedez? acesta refuza sa plateasca, chiar daca are acum venit. va rog sa ma ajutati! multumesc.