avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Activitate iliescuadrian91

Activitate iliescuadrian91

Răspuns la discuția Alcool la volan
Nu stiu unde trebuie platite probele ! am incercat sa sun la brigada rutiera la Udristei si nu imi raspunde nimeni !
Discuție Alcool la volan
Buna ziua ,

in urma cu 3 zile am fost depistat de catre organele de politie la volanul masiinii cu o alcolemie de 0.53 alcool pur in aer . Conform legii am fost dus la spital si pentru probe biologice . Din ce m-am documentat pana acum legea este urmatoarea :

Se considera infractiune si se pedepseste cu 1 pina la 5 ani inchisoare cind continutul de alcool depaseste 0.8 g/l in singe

Se considera contraventie si se pedepseste cu amenda si pedeapsa suspendarii permisului pe o perioada de pina la 90 de zile cind concentratia de alcool in aer expirat este de pina la 0.4 g/l caz in care conducatorul auto poate cere recoltarea de probe biologice.

Cind oncentratia de alcool in aer expirat depaseste 0.4 g/l in acest caz politistul rutier este obligat sa ceara recoltarea de probe biologice.

In OUG 195/2002 se considera infractiune si concentratia de alcool in aer expirat care depaseste 0.4 g/l dar in OUG 195/2006 republicata s-a scos aceast lucru infractiunea raminind primul caz de peste 0.8 g/l in singe.

Ma intereseaza care sunt demersurile in continuare ( de la ofiter am primit doar o dovada fara drept de circulatie ) si ce pot face pentru a ajunge la pedeapsa cea mai mica ? tin sa precizez ca nu am mai avut nici un fel de problema cu legea pana acum atat ca sofer cat si ca cetatean