avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate Cosmin92a

Activitate Cosmin92a

Răspuns la discuția Recuperare imprumut din 2001
trandafir2 a scris:

Din pacate in cazul dvs. a intervenit prescriptia extinctiva in baza Decretului 167 din 1958, care in termen de 3 ani de la data la care ar fi trebuit restituit imprumutul, stinge dreptul la actiune pentru recuperarea creantei. Legal nu aveti cum sa il mai constrangeti pe debitor, dar daca plateste de buna voie, plata este valabila.


Va imaginati ,ca daca era bunavointa putea sa achite demult aceasta suma,dar nu are nici cea mai mica intentie.Va rog ,totusi,nu mai exista nici o posibilitate de recuperare a sumei?
In urma cu mai multiani,mai exact in anul 2001,tatal meu a imprumutat cu o suma de bani considerabila pe o ruda ,care locuieste in alta localitate(Arad) pe o perioada de 4(patru)luni.S-a incheiat un act de mana intre cei doi.Suma nu s-a restituit niciodata,aceasta ruda mizand pe faptul ca,tatal meu nu si-a permis sa mearga tot timpul la Arad,la telefon numai promisiuni si in cele din urma nici nu a mai raspuns.Ma intereseaza daca dupa atata timp, se mai poate face ceva ptr.recuperarea banilor(5.000ron).Mentionez ca au fost si martori,dar au spus ca daca vor fi chemati in instanta nu vor recunoaste, fiindca sunt rude apropiate cu persoana respectiva. Va multumesc anticipat ptr. raspunsuri si ptr. orice sfat.