avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Activitate FeleaAlina

Activitate FeleaAlina

Răspuns la discuția Inchidere PFA
Multumesc pentru raspuns.Dupa infiintarea pfa-ului am mers la finante si am dat declaratie 220 privind venitul estimat,ma afecteaza cu ceva aceasta declaratie,de'ndata ce nu am realizat inca veniturile estimate?
Discuție Inchidere PFA
Buna seara tuturor,as dori un sfat si cat mai multe informatii referitoare la o mica afacere pe care am deschis'o recent si care nu pare sa fie profitabila.In urma cu aproximativ o luna de zile am primit o propunere de afacere din partea unui amic care dispune de mai multe spatii comerciale,mai exact mi'am deschis un PFA cod caen 5610 Restaurant fast-food,am incheiat un contract de comodat pe perioada determinata 1 an,pentru spatiul respectiv,pe langa acest contract aceasta persoana mi'a pus la dispozitie si banii necesari pentru a'mi achizitiona casa de marcat,marfa si alte cateva chestii marunte,toate aceste cheltuieli figureaza pe numele meu,tin sa precizez ca acest "Domn" mi'a propus mi'e acest buisness doar pt ca el nu isi poate face unul pe spatele lui datorita functiei pe care o are la acest moment,problema mea este ca am acceptat doar pentru ca nu aveam de lucru la acel moment si aveam si incredere in cuvantulu lui.Pe parcursul acestei luni de zile lucrurile s'au schimbat si au aparut problemele,principala problema a mea este ca are un comportament oribil fata de mine,de'si ne'am inteles ca eu o sa gestionez afacerea el este cel care are ultimul cuvant,am un program de lucrul full time,si presimt ca vor fi si mai multe probleme pe viitor de aceea m'am gandit sa renunt,sa inchid acest pfa inainte de a aparea taxe impozite si cheltuieli mai mari pe care mi'e teama ca nu o sa le pot acoperi odata cu trecerea timpului,cu cat inchei mai repede cu atat mai bine,de aceea as dori sa ma informati cum as putea inchide pfa-ul acesta si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez.Am obtinut certificatul de inregistrare pe data de 9 iunie iar activitatea pe 13,pot inchide dupa doar 19 zile,nu am experiente in afaceri si gandul ca as putea avea probleme cu fiscul si toate celelalte institutii ma sperie.Multumesc si astept raspunsuri!