Buna ziua .In contractul de vanzare -cumparare a apartamentului este specificat ca parti comune fara pod .
Da ,exista asociatie de locatari functionala .
Respectivul a declarat ca legea 50/1991 s-a schkmbat si ca nu necesita aprobare .
Va multumesc pt raspuns .
Va multumesc pt raspuns .Inteleg ca legea nu a suferit modificari .
In contractele de vanzare cumparare apare la toti vecinii parti comune " fara pod" .Constructorul si-a mentinut podul pt el iar acum l-a vandut .
Noul proprietar are CF .
Nu termin de inteles daca fiind proprietar al podului poate construi .
Spuneti-mi va rog ce date ar trebui sa furnizez .Va multumec si scuzati-mi insistenta .
Buna .
Sunt proprietarul unui apartament intr-un imobil p+2 .Imobil dat in folosinta in 2008 .Zilele trecute am aflat cu stupoare ca fostrul constructor a vandut podul blocului .Noul proprietar al podului si-a manifestat intentia de a construi 6 ap in actualul pod al edificiului .
Va rog sa-mi spune-ti daca poate obtine autorizatie de constructie fara acordul proprietarilor din bloc .Nici unul din cei 15 proprietari nu suntem de acord .
Am inteles ca actualul proprietar are extras de carte funciara pt podul blocului si spune ca legea a suferit modificari care-i permit constructia de apartamente in actualul pod ,viitoare mansarda daca tinem cont de dorinta sa .
Daca sunteti amabili va rog sa-mi spuneti si ce ar putea construi in pod tinand cont ca este proprietar .Eu stiam ,( nu sunt de specialitate ) ca fara acordul vecinilor de la ultimul etaj 100% si 50% +1 din proprietarii blocului nu poate construi mansarda.
Doresc sa stiu cum pot sa intru in posesia Cartii Tehnice a imobilului ,intelegand ca este aceasta necesara daca voi ajunge sa reclam judicial repunerea mea in drepturi in cazul in care se apuca de construit .
Nu mi-am inchipuit niciodata ca fara acordul locatarilor un pod poate deveni locuibil .....