avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate Cam28

Activitate Cam28

Răspuns la discuția Restabilire domiciliu in Romania
Buna ziua,

Multumesc din nou de raspuns.
Am trimis deja un mail ambasadei SUA din Bucuresti.
Va voi tine la curent.

Sa aveti un weekend placut!
Răspuns la discuția Restabilire domiciliu in Romania
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns.
Pe site-ul ambasadei SUA in Romania este mentionat urmatorul lucru:

Am deja o viză valabilă în paşaportul vechi, dar paşaportul a expirat. Pot folosi în continuare viza, sau trebuie să o transfer în paşaportul nou?
Puteţi călători cu paşaportul vechi conţinând viza SUA valabilă şi cu paşaportul nou. Nu este necesar să obţineţi o altă viză dacă viza curentă este încă valabilă şi nu a fost anulată sau deteriorată. Nu se poate transfera o viză din paşaportul vechi în cel nou fără a face o nouă solicitare.

Dar aceasta este pentru cazul unui pasaport expirat. Ma intreb daca se aplica si pentru cazul mentionat de mine mai sus.
Buna ziua,

Ma numesc Carmen, sunt cetetean roman si detin pasaport romanesc cu mentiunea Domiciliu: Franta.
As dori sa fac restabilirea domiciliului in Romania si voi fi luata in spatiu de catre cineva.
Puteti sa imi spuneti care este intreg procesul pentru acest lucru?

As dori sa mai stiu ce se va intampla cu pasaportul meu curent in momentul in care fac restabilirea domiciliului in Romania si mi se emite cartea de identitate? Este pasaportul retinut?
Mentionez urmatorul lucru: pasaportul meu curent este pasaport romanesc cu mentiunea domiciliu in strainatate, pasaportul este inca valabil pana in Februarie 2018 iar pe el detin viza pentru SUA care a fost emisa in 2014 si care este valabila 10 ani.
Exista posibilitatea sa pot pastra acest pasaport, adica sa nu imi fie retinut si doar sa mi se emita un pasaport nou cu domiciliul pe Romania?

Va multumesc anticipat.

Carmen