avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Activitate oandrei888

Activitate oandrei888

Practic toate datele de pe documentele anterioare - romanesti, unguresti - au fost copiate in 2012 de politia din mun. Beius, unde m-au dus pt verificare, pt ca un ticalos a dat spargere la Biblioteca de acolo. Atunci mi-au luat si amprentele, mi-au facut poze, copii de pe toate actele. Eu am mers la politia din Beius, si am cerut copii xerox de pe documentele pe care mi le-a facut atunci politia. Mentionez ca eu n-am fost gasit vinovat, caci intr-o saptamana hotul (localnic) a fost identificat de politie. A avut dreptul politia sa-mi respinga cererea de ami da copii xerox despre cazul la care m-am referit? N-am dreptul la datele mele personale?
L-am lasat in chiria unde locuia tatal si fratele meu. Tata a murit anul trecut, fratele meu si mobila a fost scos din chirie, si astfel s-a pierdut certificatul de nastere.
Ce intelegeti prin document justificativ? Eu am declarat la politia din Dobresti-Romania furtul actelor in 2015.06.18, dar politistul n-a vrut sa ma creada, si astfel n-am putut sa obtin o adeverinta de la politie ca mi-au furat actele. Politistul mi-a spus ca sa spun ca le-am pierdut, ca-ci si asa imi vor face cartea de identitate provizorie. Ce puteam face, nu puteam sili politia sa-mi dea o hartie despre furt, daca ei nu voiau sa-mi dea? Multumesc raspunsurile.

Sunt in Romania, la Dobresti-Bihor

[Folositi butonul Editeaza daca doriti sa completati un mesaj timp de 30 de minute de la publicare, multumesc]

Sunt cetatean roman stabilit in Ungaria, deci figurez cu domiciliu acolo, dar n-am alta cetatenie in afara de cea Romana. As dori sa obtin certificatul de nastere, pt obtinerea pasaportului sau buletinului provizoriu? Ultimul pasaport mi-a fost eliberat in 2007 la Timisoara, unde m-am nascut, dar acum n-am nici un act romanesc la mine, ci doar o declaratie a consulului maghiar,ca sint stabilit in Ungaria, din 1989. Per moment nu mai stiu ce sa fac, deoarece politia m-a trimis la cei de la pasapoarte, i-ar cei de la pasapoarte m-au trimis dupa certificat, insa cei de la certificat spun ca nu-mi pot da certificatul fara buletin s-au pasaport, ori alt document. Ce pot face, caci acum nu pot trece nici granita, legal nu pot lucra nici unde, si astfel sint blocat in Romania de vreo 20 zile, sint nevoit sa cersesc? Care este solutia pt mine, cum pot obtine cat mai repede certificatul de nastere? Mentionez ca am ma-i primit o declaratie de luare in spatiu si o adeverinta de la pooitia din comuna Dobresti, judetul bihor, cu care as fi vrut sa-mi fac un buletin provizoriu, dar la starea civila in municipiul Beius cererea mi-a fost respinsa, deoarece figurez in evidenta populatiei ca cetatea roman stabilit in strainatate (cu domiciliu in ungaria). Consulatur Maghiar nu mi-a eliberat pasaportul temporar maghiar spunand ca eu n-am cetatenia maghiara. Va rog sa ma ajutati, caci sint blocat aici, n-am venit, fara acte sint nevoit sa cersesc. Multumesc frumos.