Am cautat pe forum si am gasit ceva discutii asemenea dar deocamdata nici un caz identic cu al meu (defapt al sotiei mele):
Sotia mea este angajata pe perioada determinata, cu expirarea contractului in luna august. Ea nu mai doreste prelungirea contractului deoarece nu este multumita de conditiile de munca, etc.
1. Inteleg de pe actualul forum ca trebuie sa mearga la personal sa anunte cu cateva zile (aprox 5 zile daca am inteles bine) inaintea expirarii contractului ca nu doreste prelungirea acestuia.
2. Dosarul se depune in max 10 zile de la incetarea CIM.
3. Ar vrea sa faca dosar pentru indemnizatia de somaj (are peste 12 luni cotizare in ultimile 24 luni, peste 10 ani vechime cu intreruperi doar pentru crestere copii, si nu a beneficiat de indemnizatie niciodata), intrebarile sunt:
a. poate primi somaj daca ea nu mai doreste prelungirea contractului dar angajatorul doreste prelungirea ?
b. la AJOFM are nevoie de vreo hartie de la ultimul angajator (respectiv acesta la care inca mai este angajata) pentru ca imi este teama, ca din rautate, sa nu refuze sa o elibereze ?
Va multumesc pentru rabdarea dumneavoastra de a citi acest topic,
si inca o data scuze daca undeva pe acest forum as fi gasit raspunsul.
Cu stima,
Varga M.
Ps. Tot respectul pentru forumul dumneavoastra; este foarte util pentru persoanele nevoiase, macar pentru orientare, avand in vedere ca in unele institutii publice mai rau te dezinformeaza decat sa te ajute.