Buna ziua. Eu si logodnicul meu vrem sa cumparam un apartament. Apartamentul costa 80.000 de euro pentru care am semnat un antecontract de 3000 de euro. Banii pentru plata acestui apartament vin de la parintii logodnicului meu care ne vor acorda un imprumut de 95000 de euro pe care il vom da inapoi in 25 de ani sub forma unor rate lunare. Cand am vb cu doamna notar cu care am facut si antecontractul a zis ca nu este niciun fel de problema ca semnam un contract de imprumut cu parintii lui si apoi noi 2 cu proprietarii un contract de vanzare cumparare. Acum doamna notar nu vrea sa mai faca contractul de vanzare cumparare pe motivul ca noi nu vrem ca apartamentul sa fie ipotecat contra acelei sume imprumutate desi noi i-am explicat foarte clar ca cele doua contracte nu au nicio legatura: contractul de imprumut e separat si cel de vanzare cumparare separat in care sa se mentioneze ca banii provin din surse proprii. Noi i-am sugerat sa facem contractul de imprumut la un alt notar si cel de vanzare-cumparare la dansa dar refuza pentru ca zice ca in acest mod parintii logodnicului meu nu au nicio garantie legala sa isi primeasca banii inapoi. Mentionez ca doamna notar a sunat-o in repetate randuri pe viitoarea mea soacra si a tipat la ea ca e inconstienta daca face fara ipoteca si ca noi n-o sa-i mai dam banii niciodata. Acum ne-am hotarat sa mergem la un alt notar insa problema e ca ea a cerut un extras de carte funciara de autentificare. Poate sa ii transfere acest extras unui alt birou notarial pentru ca noi sa putem finaliza tranzactia? Sau trebuie sa asteptam sa treaca cele 10 zile lucratoare sa expire acest extras pt a putea face unul nou. Suntem ingrijorati pentru ca data de semnarea a contractului final stabilita in antecontract este de 17 iulia si daca acel extras nu poate fi transferat am depasi termenul.