avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Activitate jcristina

Activitate jcristina

Multumesc pentru precizari. Imi sunt foarte folositoare.
Este o scoala privata.

Cornel Vasile a scris:

Ce activitate are actualul angajator ?

Buna ziua. Mulțumesc mult pentru răspunsuri. Chiar imi sunt de ajutor!
In cel mai bun caz voi propune ca valoarea compensatiei sa fie cel putin egală cu valoarea unui salariu (eventual la care se va adauga inflatia ) si enumerarea a 5 scoli private concrete la care nu are voie sa lucreze angajatul in urmatorii 2 ani.
Multumesc frumos pentru raspuns.
textul suna asa: ”În perioada în care salariatul are obligaţia de neconcurenţă, acesta nu are voie să efectueze activităţi de predare cursuri de ......, în nicio modalitate, pentru persoane fizice sau juridice din municipiul..... şi din localităţile vecine municipiului ....., arie geografică de unde provin, preponderent, clienţii societăţii comerciale”.
Angajatul doar asta stie sa faca. Nu stiu cum ar putea preda alt obiect daca este specializat pe unul.
Buna ziua,
Angajatorul meu vrea sa introduca clauza ne neconcurenta in contract astfel: angajatii sunt profesori iar in clauza se stipuleaza ca daca pleaca, trebuie sa nu predea timp de 2 ani pe teritoriul orasului si in localitatile invecinate nici catre persoane fizice, nici juridice. In acesti 2 ani ar primi jumatate din salariul brut din ultimele 6 luni. Ori acest salariat nu stie sa faca altceva si ar avea dreptul la munca ingradit. Este abuziva clauza sau nu?
Propunerea mea a fost sa ofere un salariu intreg ca sa poata trai in acesti 2 ani dar nu a fost de acord.
Multumesc!
Multumesc frumos pentru raspuns.
Sunt de la o scoala privata si una din angajate lucreaza si la o scoala de stat unde a depus o cerere pentru concediu platit pentru redactare teza doctorat conform art. 268(1) din Legea 1/2011.
Cf. art.268(2) "Personalul didactic aflat în situaţia prevăzută la alin. (1) nu poate fi încadrat în activităţi didactice retribuite în regim de plată cu ora"
In aceste conditii poate lucra in continuare la scoala privata?
Multumesc!
Multumesc mult!
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de stimulentul financiar pentru elevi si studenti persoanele care au mai fost angajate anterior la aceeasi firma.
Concret, am angajat o studenta cu contract pe perioada determinata care expira in iulie si as dori sa o reangajez pe perioada vacantei dar sa beneficiez de stimulentul acordat confor Legii 72/2007, urmand ca la inceperea anului scolar sa o reangajez cu contract pe perioada determinata.
Multumesc anticipat!