avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Activitate Clali

Activitate Clali

Multumesc de raspuns. Ca o completare la intrebarea mea precedenta: am primit pensia alimentara, stabilita printr-un acord de mediere la mediator si consfiintita la Instanta printr-o hotarare civila definitiva, incepand cu luna dec. 2014 si pana in iunie 2015. In aceasta luna, iulie 2015, am fost informata de la locul de munca al tatalui copilului ca nu mi se mai vireaza pensia deoarece "hotatarea nu este investita cu titlu executoriu" si ca nici pana acum nu ar fi trebuit sa mi-o vireze in cont. M-am informat pe internet si am gasit art. 278 din Cod de procedura civila:
    Hotararile primei instante sunt executorii de drept cand au ca obiect:
    1. plata salariilor sau a altor drepturi izvorate din raporturile juridice de munca, precum si a sumelor cuvenite, potrivit legii, somerilor;
    2. despagubiri pentru accidente de munca;
    3.rente ori sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii, precum si pensii acordate in cadrul asigurarilor sociale;
    31. despagubiri in caz de moarte sau vatamare a integritatii corporale ori sanatatii, daca despagubirile s-au acordat sub forma de prestatii banesti periodice;
    4. reparatii grabnice;
    5. punerea sau ridicarea sigiliilor ori facerea inventarului;
    6. pricini privitoare la posesiune, numai in ce priveste posesiunea;
    7. in cazul prevazut de Art. 270;
    8. in orice alte cazuri in care legea prevede ca hotararea este executorie.
La punctul 3 srie clar ca hotararea este cu titlu executoriu de drept pentru plata de intretinere copii. Ce sa fac in acest caz?
Buna ziua. As dori lamurire in urmatoarea situatie: partenerul meu are dintr-o casatorie anterioara un copil pentru care avea poprire din salar de 25%. In prezent mai are un copil cu mine si de comun acord am hotarat sa i se faca poprire tot 25% din salar pentru plata pensiei alimentare a copilului nostru. Intrebarea este daca este legal sa aiba poprire cate 25% pentru fiecare copil, in conditiile in care el vrea acest lucru. Multumesc!