avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate Catalin_Ionescu10

Activitate Catalin_Ionescu10

Răspuns la discuția Mostenire pe cale judecatoreasca
Buna seara,

Hotararea este urmatoarea:

Admite în parte cererea formulată de reclamantul (BUNICUL)... în contradictoriu cu paraţii (NEPOT DUPA FRATE)...., (NEPOATA DUPA FRATE)... şi STATUL ROMÂN prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti. Constată deschisă succesiunea defunctului ......................., decedat la data de 11.10.2011, cu ultimul domiciliu în Bucureşti, ............................... Constată că au calitatea de moştenitori legali ai defunctului reclamantul, în calitate de frate al defunctului, cu o cotă de 1 din moştenire, şi paraţii (nepot dupa frate) şi (NEPOATA DUPA FRATE), în calitate de nepoţi de frate predecedat (fiii defunctului (frate defunc, decedat la data de 27.01.2009), fiecare cu cate o cotă de 1 din moştenire. Constată că masa succesorală rămasă de pe urma defunctului se compune din: 1. cota de 1/3 din dreptul de concesiune asupra locului de înhumare nr............, din Cimitirul Ghencea, 2. dreptul de proprietate asupra imobilului apartament nr.18 situat în Bucureşti, ............................... (compus din 2 camere de locuit şi dependinţe, împreună cu cota indiviză de 0,40% din suprafaţa de folosinţă comună a imobilului şi cota indiviză de 0,40%, respectiv 10,03 mp, teren aferent, atribuit în folosinţă pe durata existenţei construcţiei); 3. dreptul de proprietate asupra imobilului situat în Bucureşti, .........................., compus din construcţii şi cota indiviză de 2/3 din terenul de 300 mp ( 200 mp din totalul de 300 mp teren). Anulează parţial certificatul de vacanţă succesorală ................. emis de BNP Monica Şurubaru şi Asociaţii privind pe defunctul ..................................., în privinţa includerii în masa succesorală rămasă a dreptului de proprietate asupra apartament nr.18 situat în Bucureşti, ........................................ Obligă paratul STATUL ROMÂN la plata către reclamant a sumei de 500 lei cheltuieli de judecată. Obligă paratul (Nepot de frate) la plata către reclamant a sumei de 500 lei cheltuieli de judecată. Obligă parata (nepoatea de frate) la plata către reclamant a sumei de 4.155,23 lei cheltuieli de judecată. Prezenta hotărare se va comunica, după rămanerea definitivă, BNP Monica Şurubaru şi Asociaţii. Cu apel în 30 zile de la comunicare; cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 6. Pronunţată în şedinţă publică.


Cotele care sunt trecute in hotarare nu le stiu exact deoarece nu apar pe internet si inca nu am primit hotararea acasa, dar in principiu Bunicul va avea 1/2 nepotul 1/4 si nepoata 1/4.

Si este corect ca bunicul poate sa vanda cota lui dar nu cred ca va cumpara cineva o cota parte dinntr-un apartamen sau un teren, deci vanzarea va trebui facuta de catre toti,problema cea mai mare este ca pe nepoata nu o intereseaza nimic si nici nu vrea sa dea o declaratie de renuntare. Eu personal nu am vorbit nici o data cu ea pentru ca nu am nici un numar de telefon sau adresa ei din Italia,doar fratele ei a vorbit cu ea de cateva ori dar raspunsul a fost acelasi NU MA INTERESEAZA FACETI CE VRETI.
Buna ziua,
Din 2013 incerc sa rezolv problema unei mostenire ramasa dupa urma unchiului meu.Vreau sa precizez ca eu m-am ocupat de acte si nu eu sunt mostenitor,mostenitorul de drept este bunicul meu.Am mers in instanta la judecatoria sectorului 6 pentru desfintarea unui act de sucesiune vacanta si tot o data pentru dezbaterea succesiuni,dupa ce unchiul meu a decedat (fratele bunicului) au ramas 3 mostenitori Bunicul si 2 copii dupa un alt frate al decedatului,in instanta sau prezentat 2 din 3 bunicul meu si un copil dupa frate iar sora lui nu sa prezentat,noi am incercat sa vorbim cu ea dar ea a spus ca nu este interesata de nici o succesiune si nici nu are timp sa mearga la notar/consulat sa dea o declaratie ca nu este interesata ea find plecata in Italia.Acum procesul sa terminat dar la final a fost si ea introdusa in succesiune cu o cota parte.Intrebarea mea este urmatoarea: cum putem sa vindem propietatile daca nu putem da de ea in nici un fel si pe langa asta instanta a hotarat sa ii plateasca bunicului cheltuieli de judecata. Va multumesc