avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Activitate biberul

Activitate biberul

S-a rezolvat cu o declaratie notariala in care imi asum toata raspunderea pentru conflictele cu vecinii plus acordul vecinilor.

Va multumesc mult pentru atentia data intrebarii mele si pentru raspunsurile date!
Pana acum era ok doar o declaratie notariala in care imi asumam raspunderea pentru reclamatiile vecinilor, faza e ca furnizorul de electricitate trebuie sa munte acum o retea electrica din cauza unui nebun si au devenit mai atenti la detalii de genul asta si nu vor sa isi mai asume riscuri. Eu sunt dispus sa imi asum inclusiv valoarea materialelor folosite pentru a nu avea pierderi furnizorul in caz ca ar trebui sa mute reteaua din cauza unei reclamatii.

Buna intrebarea prin ce document mi se solicita acodul, cei de la juridic de la ei mi-au spus ca mai au un caz in care un vecin nu le da acceptul celorlalti 4 vecini ai sai pentru racoddare si nu se gaseste o solutie pentru sau aceasta problema. Ei mi-au motivat o lege al carui numar nu o mai tin minte. O sa merg maine din nou la ei sa vad cum o scot la capat si sa imi spuna numarul legii sa vad ce solutie gasesc.

carmen2010 a scris:

Am fost in aceeasi situatie anul trecut si nu am avut nevoie de nici un acord ptr a ma bransa la reteaua de electricitate. Prin ce document vi se solicita acordul?


20 de vecini locuiesc intr-un bloc construit inainte sa cumpar eu terenul acolo, iar 5 urmeaza sa se racodeze si ei la curent dupa mine.

mottofreee a scris:

In spiritul celor zise de Adam Grecu ,ceilalti 25 de vecini cum sunt racordati la curent?


Pe scurt, am in constructie o locuinta colectiva, am proiectul tehnic aprobat pentru racod electric definitiv, doar ca pentru a incepe lucrarea de racordare mi se cere si acordul vecinilor pentru a face lucrari pe drumul ce il avem in comun.

Problema e ca drumul e privat si sunt peste 25 de proprietari pe el si am nevoie de acord notarial de la toti pentru a subtraversa furnizorul de electricitate drumul.

La gaz si la canalizare am dat eu o declaratie notariala si a fost totul ok, la electric mi s-a spus ca ei tin cont de o lege pe care cei de la gaz si canalizare o ignora.

Cum sa o scot la capat ce e imposibil sa obtin acest acord notarial cu toti vecinii?

Trebuie sa fie o portita :)

Adam Grecu a scris:

De obicei retelele de utilitati sunt amplasate la limita de proprietate si nu afecteaza decat in foarte rare cazuri proprietatile individuale, tocmai din motivele aratate de dvs.

Daca veniti cu amanunte, poate mai putem discuta, dar asa ce sa intelegem noi?
Adica reteaua de energie electrica este amplasata teran sau subteran la marginea unei strazi si furnizorul va cere acordul vecinilor? Este absurd....
Dati amanunte si poate cineva o sa va indrume cum trebuie sa procedati. Am mai auzit astfel de "ghidusii" la cei cu reteaua de gaze naturale... Si stiti de ce? Din cauza ca "stapanii" localitatilor aproba planuri de urbanism, dau aprobari de construire fara ca dezvoltatorii sa aiba retelele de distributie la indemana, adica gata de utilizare de cei in cauza.


Atata timp sunt proprietar pe un bun si imi este ingradit dreptul la proprietate nu e corect cae decizia sa fie luata la comun pentru a ingradi acest drept. Daca un vecin e suparat pe tine sau nu e acasa nu poti racorda la curent. Trebuie sa fie o solutie.
Buna, in ce conditii furnizorul de electricitate poate face o lucrare pe un drum comun cu peste 25 de proprietari, pentru racordarea unui proprietar fara sa ceara acordul celor 24 de proprietari in conditiile in care acel proprietar are drept comun asupra drumului.
Faptul ca o parte din vecini nu sunt acasa sau nu vor sa isi ofere acodrul nu inseamna privare de acces la un bun propriu?
Va rog sa ma ajutati ca sunt multi in situatia asta delicata!