avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Activitate tamerd

Activitate tamerd

si nu-mi poate face problem in niciun fel in Anglia?
Nu, nu s-a intamplat nimic nou in cei 3 ani de cand am divortat, doar ca nu vrea ca eu sa plec din tara cu copilul, cu atat mai mult cu cat actualul sot nu este roman. Acesta mi-a inteles situatia cu copilul si nu m-a impiedicat cu nimic in lupta mea pentru copil. Doar ca aici am incercat sa obtin un spatiu pt terapie (am deschis un ONG) si am multe planuri si idei dar nu am niciun sprijin. Simt ca ma sufoc si ca lupt cu morile de vant in tara asta care parca vrea raul acestor copii, si asa incercati de viata. VREAU SA PLEC, VREAU SA FAC CEVA PT COPILUL MEU UNDEVA UNDE AM SPRIJIN, PT CA TIMPUL TRECE SI TRECE IN DETRIMENTUL COPILULUI #-o:sorry:
Buna ziua,

Va rog mult o solutie, daca exista... si m-ar interesa temeiul legal, daca exista. Situatia sta asa:

sunt recasatorita. din casatoria anterioara am un baietel cu note autiste. hotararea de divort precizeaza ca autoritatea parinteasca este exercitata exclusive de catre mine. in present, sunt in process cu fostul sot care doreste, dupa 3 ani de la pronuntarea divortului, ca exercitarea autoritatii parintesti sa fie exercitata in comun. procesul este pe rol. as avea ocazia sa plec in Anglia cu copilul si cu actualul sot, avand in vedere ca sotia fratelui meu lucreaza cu personae cu dizabilitati si m-ar putea ajuta foarte mult cu baiatul. adica as avea mai multe optiuni acolo pentru copil. problema este ca, inteleg eu, ca pot pleca din tara cu copilul, insa fostul sot imi poate face probleme acolo, in Anglia, in baza faptului ca avem un process pe rol avand ca obiect exercitarea autoritatii parintesti.

si doar ca informatie suplimentara, pe care o solicit in parallel:
Avand in vedere aceasta situatie, ce relevanta are relocarea mea si a copilului intr-o tara care nu este membra UE, cum ar fi Egiptul?

Multumesc anticipat!