avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Activitate dEz

Activitate dEz

factura a venit pe numele firmei de constructii, penalizarea la fel, instiintarea ca nu am fost acasa tot la fel
Buna ziua! In primul rand vreau sa incep prin a-mi cere scuze daca am postat unde nu trebuie.Am si eu o problema: in ianuarie, anul in curs, am fost la vizionarea unei garsoniere, care in momentul de fata ma are pe mine PROMITENT CUMPARATOR, adica casa nu e inca pe numele meu. Eu am dorit sa achizionez aceasta casa cu imprumut de la banca prin programul prima casa, iar asta dureaza ceva timp, acte, probleme,etc. Intre timp firma de gaze a emis o factura de 280 de lei din care 57 de lei i-ar platii firma pt ca s-au facut anumite teste, iar restul(de 220-taxa de racordare)- eu in calitate de promitent cumparator-mi se pare normal. Totul bine si frumos pana aici, insa din cauza programului incarcat, si cand zic incarcat inseamna 3-4 zile de la 7 dim la 10 seara munca, cu doar o zi libera, nu prea am avut cand sa ma dau pe la garsoniera iar faptul ca am intarziat cu plata facturii mi.au pus sigilul pe conductele de gaz, fara a fi sunat si sa fiu informat ca sunt restant(cum mi se pare normal), iar pt asta trebuie sa platesc o alta taxa de 230 de lei pt REBRANSARE.am platit factura de 280 lei, insa Ironia vietii este ca mama a sunat la firma de gaze si a aflat cu stupoare ca respectiva firma este in 24 de ore de plata facturii la apartament pt rebransare, lucru de care nu am fost anuntat nici de catre firma de constructii, nici de catre cei de la gaze...iar toti fiind la munca, si garsoniera fiind nelocuita cei de la gaze au lasat bilet in usa, conductele tot cu sigiliul pe ele, si va fi nevoie sa platim o alta taxa de 85 de lei pt ca nu am fost acasa in momentul in care cei de la gaze au fost la garsoniera. De unde era eu sa stiu ca vor venii ei in 24 de ore de la plata facturii din moment ce nu mi s.a aduc la cunostinta acest lucru? la fel si cu prima factura, De unde sa stiu ca eu sunt restant daca deocamdata nici proprietar nu sunt? de ce nu am fost sunat?
Toate facturile de la gaze sunt pe numele firmei care a construit imobilul. Era obigatia lor(firmei de constructii) sa ma anunte in legatura cu factura de gaze? Era obligatia firmei de gaze sa anunte ca sunt restant inainte de a-mi sigila conducta? Din moment ce facturile sunt pe numele firmei de constructii, sunt eu obligat sa suport aceste costuri?
Am nevoie de niste raspunsuri cat mai detaliate, iar daca nu am fost destul de clar raspund la orice intrebare pt afla un raspuns cat mai complet. Multumesc anticipat!