avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Activitate dch

Activitate dch

Răspuns la discuția asociat cu figuri.....
E vb de majoritatea aboluta.
Nu avem interdictii in statut. Nici nu concepe ca ar putea participa la pierderi.
Problema este ca nu vrea sa semneze nici ca participa la AGA. Asa ca nu avem nimic semnat. Si daca nu vrem sa-i dam banii pe care-i doreste, e de acord sa inchidem firma, dar sa primeasca din bunurile ei.
Multumesc
Răspuns la discuția asociat cu figuri.....
Multumesc pentru sfat...
dar, daca nu vrea sa negocieze nimic? sa suspendam activitatea si sa facem alta firma? putem sa-l excludem?
Răspuns la discuția asociat cu figuri.....
Toti banii care au fost bagati in firma, au fost bagati pe numele meu, al administratorului.
Buna ziua
Sunt administrator si asociat al unei firme, infiintata in urma cu aproape 2 ani. Firma are 4 asociati. cu parti sociale egale. In luna iulie, 2007, firma era intretinuta (contabil, salarii, chirie, etc) de catre asociati in parti egale. Din luna august, unul din asociati nu a mai participat la cheltuieli, anuntand telefonic administratorul (pe mine), ca nu mai doreste sa faca parte din firma. De atunci, nu a mai participat la nici un fel de activitati sau cheltuieli. Mai mult, nici nu dorit sa mai discute cu noi. Din luna septembrie, noi, am avut incasari firma mergand din ce in ce mai bine (in sensul ca acum, de 3 luni, isi plateste singura toate cheltuielil). dar, de recuperat banii investiti in firma, nici vorba. Mentionez ca cei 3 asociati, muncesc fara sa-si acorde vre-un salar. Dorind sa facem actele de retragere a asocatului, acesta a pretins o suma mare de bani, pe care nu ne-o permitem.
Habar nu am ce sa facem, ce solutie sa adoptam pentru a nu avea cheltuieli prea mari, si in ac.timp de a ramane in firma, noi, cei care si lucram. Multumesc