avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate cretuc

Activitate cretuc

Buna ziua ,Doresc sa stiu care este procedura legala de debransare de la sistemul central de termoficare (oras Galati) in cazul in care furnizorlul respectiv sc Apaterm Galati este in faliment.Mentionez ca am decis sa ma debransez de la sistemul central de termoficare in luna aprilie 2015 (am solicitat relatii cu privire la debransare si cei de la Apaterm mi-au spus ca ei nu se mai pot ocupa de debransare pentru ca sunt in faliment si nici nu imi pot indica o autoritate avizata care sa ma lamureasca in acest sens.Am luat legatura cu o firma de instalati gaz care mi-au spus ca se poate face debransare legal printr-o notificare a asociatie de proprietari precum ca am procedat la debransarea in regie proprie de la reteau de furnizare a energiei termice si a apei calde menajere. Potrivit legislatiei in vigoare calitate de utilizator lal serviciilor SC.Apaterm apartie asociaatiei de proprietari care ar trebui sa ia act de aceste modificari si sa procedeze in conformitate cu prevederile Regulamentului cadru al serviciului public de alimentare cu energie termica elaborat de ANRSC repectiv la defalcare si reparizare consumurilor de energie termica pentru incalzire si apa calda de consum pe detinatorii spatilor locative individuale care utilizaza in continuare serviciile furnizorului si de a instiinta SC Apaterm de modivicarea interVenita.
Am depus notificare la asociatia de proprietari :am obtinut toate avizele pentru instalrea unei centrale termice pe gaz ( in aprilie de la asociatie mi s-a spus ca e ok notificare trimisa) si pot sa-mi instalez centrala fara probleme,ca acum sa fiu informat ca in urma a Hotaririi nt.142 din 21 .04.2015 Apaterm a fost preluata de catre Calorgal

,,Mircea Ispas, directorul Calorgal, a afirmat în urmă cu doar câteva săptămâni: gălăţenii care s-au debranşat de la reţea fără a deţine un aviz din partea distribuitorului de apă caldă şi căldură riscă amenzi de până la 1.000 de lei.
În acest sens, autorităţile citează art. 45, lit. b şi c (este drept că site-ul Apaterm îi duce în eroare pe cititori, citând în ambele cazuri lit. b), din Legea 325/2006, conform cărora constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă debranşarea/deconectarea de la SACET a utilizatorului sau consumatorului de energie termică fără respectarea dispoziţiilor prezentei legi, precum şi golirea instalaţiilor de către utilizatorul/consumatorul serviciului în vederea executării unor modificări sau reparaţii fără acordul scris al operatorului serviciului şi al asociaţiei de proprietari, cu excepţia cazurilor de avarii sau de forţă majoră. Legea prevede în acest sens sancţiuni de la 500 la 1.000 de lei.

Intrebarea mea este urmatoare : trebuie sa platesc sau nu debransare atit timp cat la momentul efectuarie debransari in regie proprie furnizorul era in faliment si utilizatorul repectiv asociatia de proprietari a fost de acor cu notificare