am fost si am ridicat procesul verbal,am primit o recomandata de la posta,am fost si l-am ridicat.Am fost sanctionat cu 500 lei,exista pe procesul verbal semnatura,numele si prenumele cu litere de tipar si cnp-ul unui martor asistent. Voi face contestatia,in urma procesului care va avea loc,martorul va fi obligat sa fie prezent,in lipsa acestuia la judecatorie in momentul procesului,voi avea castig de cauza? Tin sa mentionez ca nu voi putea fi prezent la poces la ora impusa de judecatorie deoarece lucrez.Ce ma sfatuiti sa fac?
Buna ziua. In dimineata zile de 02.08.2015 in jurul orei 04:30 minute,ce-i drept ascultam muzica cu sonorul mai tare decat ar fi trebuit.Intr-un final cineva a sunat la politie si m-am trezit cu 2 agenti la usa.Am raspuns,mi-au spus sa inchid muzica,am inchis,am fost legitimat,total de acord,apoi m-au rugat daca vreau sa cobor pana la masina in scopul verificarii datelor personale,am acceptat,iar cand am ajuns la masina,mi-a fost intocmit proces verbal in vederea deranjarii linistii si a ordinii publice intre orele 22:00-08:00,prin folosirea de mijloace sonore...etc. Am refuzat semnarea procesului verbal,la obiectii domnul agent a refuzat sa scrie exact cu cuvintele mele ceea ce aveam de obiectat,spunandu-mi,ca cine sunt eu sa scrie dansul cum vreau eu,ca procesul verbal reprezinta actul lui. Acestea fiind spuse,am cerut legitimatia si numarul matricol daca asa se numeste in vederea identificarii agentului respectiv,sa stiu cu cine discut,tin sa precizez ca acesta s-a prezentat la inceput,insa uitasem si doream sa imi notez pe o bucata de hartie numele si numarul de legitimatie al acestuia. Acesta a scios portofelul,l-a deschis 2 secunde si l-a inchis spunand: na,acuma esti multumit? I-am spus ca nu am reusit sa retin numele si numarul n,sa-mi permita sa urc sus sa iau un pix si o foaie,sau sa ma insoteasca,daca cred ca e de cuviinta.Au refuzat facand tam tam,ca cine sunt eu sa fac asa,ca o sa vad cum il cheama pe procesul verbal si ca sa ma duc in casa mai repede ca el cu soareci de astia guralivi are de a face mereu. ''Cearta'' s-a terminat,fara sa aflu cu cine am stat de vorba,am plecat inj jurul orei 5 la sectia de politie sa fac o reclamatie precum ca am fost amendat in dimineata respectiva,nestiind cu cine am stat de vorba si refuzarea agentului respectiv de a imi permite notarea numelui si a numarului de legitimatie. am facut o cerere,am scris ce am avut de scris,mi s-a dat un numar de inregistrare,mi-au cerut numarul de telefon si mi-au spus ca voi fi conbtactat in cel mai scurt timp in vederea rezolvarii plangerii mele. Acestea fiind spuse,dupa ce imi va veni procesul verbal prin posta,stiu ca am dreptul prin a contesta contraventia in termen de 15 zile de la primirea acesteia. Ma puteti ajuta in vederea formularii acesteia va rog si ce ar trebui sa scriu?,Tin sa va precizez ca nu exista martor pe procesul verbal care sa spuna ca muzica a fost tare. doar semnatura agentului constatator. Am sanse ca procesul verbal sa fie anulat dupa contestatie?Multumesc!