faptele sunt incadrate la art 108/1/d/9 respectiv art 108/1/b/3 din oug 195/2002, si sanctiunile in aceeasi oug, art 102/2, respectiv 100/2, avertisment+amenda(4 puncte) 420 ron si 9 puncte de penalizare (6 pt primul articol si 3 pt al doilea). Asta scrie in procesul lui verbal. Eu sunt incadrat doar la art 101/3/a si sanctionat ca atare tot acolo cu 6 puncte amenda in valoare de 630 ron si suspendarea dreptului de a conduce pt 60 de zile. Nu exista niciun marcaj sau indicator care sa-mi fi interzis depasirea. De fapt marcaje nu sunt deloc pe asfalt
Aici mi s-a parut si mie ciudat, dar fiind primul proces verbal pe care l-am primit de cand conduc, nu am stiut cu ce se mananca. Din punctul meu de vedere s-a considerat ca depasirea mea "neregulamentara" primeaza fata de neasigurarea si nesemnalizarea intentiilor respectivului sofer. M-am intors ulterior pe drumul respectiv pana la intrare in localitate si m-am uitat dupa semne care sa interzica depasirea sau marcaje longitudinale pe asfalt, dar nici semne si nici marcaj. A fost prima oara cand am mers pe drumul respectiv. In procesul lui verbal scrie ca a vrut sa intoarca si atunci m-a agatat.
Buna ziua. Am fost implicat astazi intr-un accident doar cu pagube materiale. Intr-un sat din zona Bistritei, un sofer aflat in fata mea a decelerat la aproximativ 10 km/h, a tras dreapta la coborirea unei pante. Dat fiind faptul ca nu exista indicator de depasire interzisa, marcaj pe asfalt si aveam o vizibilitate de vreo 500m m-am incadrat in depasire. am semnalizat intentia, am trecut pe banda cealalta si dupa ce am trecut cu jumatate de masina de el, a virat brusc stanga agatandu-mi aripa din spate. Ulterior a zis ca el vroia sa intoarca pe un podet de acces la o casa. A venit politia, au facut constatarile la pagube, etilotest, etc apoi l-au sanctionat pe respectivul sofer cu amenda de 420 ron si 6 puncte, iar mie mi-au retinut permisul pe o perioada de 60 de zile si amenda de 630 ron pe motiv ca pe tronsonul respectiv ar fi linie continua. Mentionez ca in dreapta se afla un pasager care a confirmat in declaratie ceea ce am sustinut si eu, mai exact ca respectivul sofer nu a semnalizat in nicio directie si ca a incetinit foarte mult tragand pe partea dreapta. Problema este ca din graba am semnat procesul verbal. Mai pot face contestatie la PV, avand ca argument lipsa indicatoarelor si a marcajului?