avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Activitate uaimuaim

Activitate uaimuaim

Bună ziua!pe 5 august am fost luat de acasă cu mandat de aducere pentru deținere de droguri de risc(canabis),am fost chemat pentru un prieten care este suspect de trafic.menționez ca nu am antecedente.În timpul declarației nu a fost prezent niciun avocat.Domnul procuror mi-a spus să spun adevărul și terminam repede și faptul ca nu o să îmi apara nicăieri.am recunoscut ca am fumat de cateva ori cu prietenul pentru care am fost adus și ca puneam amândoi jumătate din sumă ,dar nu știu de unde cumpăra, procurorul mi-a spus să menționez și câte grame au fost de persoană întrun an,au spus ca mai puțin de 5 grame.când am întrebat ce fac dacă o să mai fiu chemat pentru ca eu trebuie să mă mut în alt oraș pentru studii ,mi-a spus ca nu o să mai fie nevoie să fiu chemat. Nu mi s-a spus să îmi iau avocat .ideea este ca prietenul pentru care am fost chemat ,nu a fost acasă când i s-au făcut percheziții,a angajat un avocat pentru ca el este în altă țară și sosește pe 3 septembrie.la dosarul lui nu există probe decât două declarații ,dintre care una(probabil a mea)în care se zice ceva.în declarația mea eu am precizat ca el nu făcea profit și ca fumam doar noi,fără nimeni altcineva.am câteva întrebări:ce pot să pățesc eu?(din câte am înțeles ,în cazuri ca astea se da amendă și renunțare la urmărirea penală).dar dacă la sfatul avocatului ,pentru ca nu exista probe ci doar declaratia mea,prietenul meu nu recunoaște ce am zis eu?se poate întoarce totul împotriva mea?va rog,aștept răspuns,sunt foarte panicat.mulțumesc.