avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Activitate Floryns

Activitate Floryns

Răspuns la discuția Contributie CNAS
Multumesc pentru raspuns, in mare parte am inteles. Si inca ceva, trebuie sa-mi fac neaparat(cat mai curand) un contract cu CAS prin care sa platesc acei 5.5% din salariul minim net pe economie, sau nu mai pot astepta, caci repet de 3 saptamani sunt voluntar in spital si nu lucrez nicaieri deocamdata, deci "este urgent" sau nu neaparat sa-mi fac contractul de asigurare medicala ca sa fiu asigurat medical sau daca il fac mai tarziu, risc o majorare/cost de intraziere a contributiei? Multumesc. Si inafara de asta mai trebuie sa platesc alte taxe/impozite catre stat nefiind angajat?
Buna ziua. Am si eu cateva intrebari legate de contributiile catre CAS, CNSAS, contributiile catre stat si voi incepe cu problema principala. Am 23 de ani, apartin de judetul Giurgiu si de 3 saptamani am terminat o scoala postliceala sanitara in Bucuresti la buget si tot de 3 saptamani lucrez ca voluntar la un spital de stat tot din Bucuresti(facand naveta luni-vineri) si inafara de acest voluntariat deocamdata nu lucrez nicaieri, practic faca munca patriotica pana ma voi angaja ca debutant in acel spital, sper. Si intrebarea mea este, ca somer fiind si prestand servicii voluntare in spital si nevand un seviciu, avand card de santate, care sunt cerintele pe care trebuie sa le indeplinesc ca sa fiu asigurat medical la CNSAS??? Am inteles ca se poate platii lunar o contributie de 5.2-5.5% din salariul minim pe luna, chiar daca nu sunt angajat, sau pot fi trecut din partea unuia din parinti pt a fi asigurat medical, caci nu m-am priceput niciodata la impozite, fiscalitate, taxe catre stat etc...... Deci cum pot fi asigurat medical(ce acte imi trebuie) daca nu sunt angajat, si sunt deocamdata voluntar???? Si nu in ultimul rand, ca somer si voluntar trebuie sa platesc vreo taxa/impozit catre stat? P.S.: Daca se poate sa nu-mi raspundeti ironic si sa fiti cat mai expliciti si mai "pe inteles". Multumesc.