avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru9314

Activitate Alexandru9314

Nu inteleg cum un creditor poate pune sechestru pe un bun cu care s-a garantat la un alt credit.
Care mai e rolul garantiei atunci, daca tu ca si creditor nu esti sigur de ea si ca poate fi luata de alt creditor.

Din ce am citit acum:
"Poate pune sechestru, insa nu poate instraina bunul pentru a acoperi creanta decat cu acordul creditorului in favoarea caruia este ipotecat bunul. "
Este un exemplu pentru ipoteca, dar cred ca este si cazul garantiei mobile.
Nu masina este luata prin credit auto, ci un credit este luat girand cu masina. SI da, masina este inscrisa in AEGRM, deci cred ca nu poate pune altcineva sechestru pe ea.
....masina cu siguranta are deja sechestru daca s-a inceput executarea silita, deci sunt sanse sa o pierdeti; puteti discuta cu executorul sa faceti o intelegere de plata si sa o lase in folosinta dvs..

Daca cu masina am girat la un imprumut cu garantie auto (auto credit), unde platesc ratele, dar mai este din perioada contractula inseamna ca nu poate fi pus sechestru pe ea intr-o alta executare, nu?
Buna ziua,

Am 3 intrebari:

1. In cazul mai multor executari silite (cateva IFN-uri + o banca) maximul care se poate lua din salariu este de 1/2?

2. Se face proprirea direct la angajator sau se blocheaza contul bancar?

3. Daca nu am girat la niciunul cu casa (nu am casa pe numele meu) sau masina, se poate ca la executarea silita, daca nu sunt multumiti de ce se recupereaza din salariu, sa se treaca la executarea masinii sau a bunurilor din casa in care am domiciliul dar nu este pe numele meu? Masina este pe numele meu.

Multumesc,

Răspuns la discuția Viza de flotant student
Se cam merita, pentru ca pe la sfarsitul lui august inceputul lui septembrie as cam termina orele si as putea da examenul. Altfel ar trebui sa astept pana dupa jumatatea lui octombrie, atunci ne-ar veni buletinele cu noua viza de flotant.

Sper sa rezolv maine, am facut azi vreo 5, 6 drumuri deja dintr-o parte in alta, mai am dimineata cateva, ca na asa e in Romania.
Deci problema sta in felul urmator, intre 01.10.2014 si 31.07.2015 am stat la camin si am avut viza de flotant pe spatele buletinului. In continuare stau in acelasi camin, insa la cazare nu ne-au mai luat buletinele sa ne puna viza de flotant, doar ne-au dat o noua legitimatie de TRANZIT, au zis ca asa se face in astea 2 luni de vacanta.
Pe la sfarsitul lunii trecute am inceput scoala de soferi, eu crezand ca nu va fi o problema cu viza de flotant (eu fiind din alt judet).
In judetul de domiciliu nu am cum sa dau examenul.

Intrebarea este daca voi putea obtine viza de flotant pe astea 2 luni?

Din ce am vazut aici:

[ link extern ]

"b) Daca solicitati viza într-un camin studentesc: - Cererea trebuie completata la rubrica destinata gazduitorului cu datele administratorului Caminului, care semneaza si aplica stampila - Se prezinta carnetul de student vizat pe anul în curs sau o adeverinta de student."

[ link extern ]

"Exceptii* persoanele care au resedinta în camine muncitoresti, studentesti si de elevi (caz în care rubrica "consimtamântul gazduitorului" este completata, semnata si stampilata de catre administrator), dar prezinta obligatoriu actul cu care se face dovada adresei de resedinta,"

Pe al doilea site zice si de "actul cu care se face dovada de resedinta" insa pentru astea doua luni nu ne-au mai facut contract. Am completat o cerere, adeverinta de student, copie de pe buletin etc...niste semnaturi si atat.