Deci daca acel patrimoniu este al S.R.L. -ului nu se poate face contractul de prestari servicii? Este necesara in acest caz angajarea directa pe S.R.L. a personei fizice in cauza ?
S.R.L. -ul la randul lui este chirias pe acel spatiu in care pe langa spatiul de lucru efectiv este inclus si aerul conditionat deci nu este proprietarul acelor parti considerabile ale acestui patrimoniu. Pe de alta parte sugerati ca PFA-ul sa vina cu propriile lui instrumente muzicale de exemplu si sa nu utilizeze bunurile din patrimoniul S.R.L. cum ar fi echipamentele din dotarea S.RL. si casa de marcat de exemplu ?
Nu cred ca mai are alti clienti ( sau daca va avea ) abia a fost infiintat. Zilnic nu ...cateva zile pe saptamana probabil in jur de 2-3 zile . Programul il stabileste PFA-ul in functie de dispobibilatea acestuia si de orele in care spatiul pus la dispozitia PFA-ului de catre S.R.L. pentru prestatia serviciilor este liber.
Si totusi....de ce sa ma asigur că acel PFA desfășoară într-adevăr activitate independentă, respectând acele criterii? In ce sens ma influenteaza daca el are o problema si nu S.R.L. -ul care plateste conform contract + taxe si impozite la zi ?
Multumesc mult. La 4.4 ...ce presupune mai exact acel patrimoniu? PFA- ul va desfasura in mod direct activiitatea in spatiul pus la dispozitia S.R.L. ului care poate include si anumite echipamente cum ar fi instrumente muzicale, casa de marcat, dozator de apa, aer conditionat, cu sau fara supravegherea directa a reprezentantului legal al S.R.L. -ului
Am si eu o neclaritate in ceea ce priveste contractarea unui PFA de catre un S.R.L. care doreste aceasta colaboare... Este legal ca PFA-ul se se angajeaze intr-o colaborare prin care sa presteze contractual sericii lunar, repetitiv ( foarte probabil aceleasi servicii ), iar S.R.L. -ul sa plateasca PFA-ul conf. contract si factura fiscala emisa de PFA ? In contract, prin act aditional sau printr-o declaratie a PFA-ului se va specifica faptul ca S.R.L. nu este raspunzator de "taxele si impozitele catre stat incluzand aici si CAS " pe care le are PFA ul de platit, intrucat si le va plati singur. In contextul in care S.R.L. -ul plateste oricum impozite pe tot ce factureaza, pt fiecare bon fiscal emis si tot ce mai vrea statul roman la zi. Mentionez ca detinatorul PFA nu este angajat in acest moment nicaieri, fiind liber profesionist.