Buna ziua,
Numele meu este Teodora si sunt cadru didactic universitar.
Am un baietel nascut in data de 02.septembrie 2013.
Speta pe care doresc sa o prezint este urmatoarea:
Sunt cadru didactic titular, din anul 2009, ocupand functia de preparator universitar.
In anul 2011 s-a emis legea LEN nr 1/ 2011, care prevede:
"Titlul VII - Dispozitii tranzitorii si finale
Art. 362(1) Personalul didactic care ocupa, la momentul intrarii in vigoare a prezentei legi, functia de preparator universitar si care obtine diploma de doctor in termen de 4 ani de la intrarea in vigoare a prezentei legi ocupa de drept functia de asistent universitar. (2) La implinirea termenului de 4 ani de la intrarea in vigoare a prezentei legi, contractele de munca ale persoanelor care ocupa functia de preparator universitar inceteaza de drept. "
Ca urmare a acestei legi, Institutia de invatamant in cadrul careia sunt titular, a elaborat un act aditional la contractul de munca, in care este prevazut ca, durata contractului de munca este pe perioada nedeterminata, dar, daca pana in data de 28.02. 2015 (termen prelungit ulterior pana in data de 30.09.2015) nu voi obtine titlul de doctor, contractul de munca inceteaza de drept.
Ca urmare, in septembrie 2011 m-am inscris la doctorat, termenul de finalizare al studiilor de doctorat fiind septembrie 2014. In perioada 2011-2013 mi-am indeplinit toate sarcinile si responsabilitatile cf contractului de studii doctorale.
In anul 2013 am nascut si am intrat in concediu de ingrijire a copilului pe o perioada de 2 ani (26.10.2013 - 02.08.2015).
In paralel, am facut intrerupere de studii doctorale, pe o perioada de un an (februarie 2014- februarie 2015).
In acest an, februarie 2015, am reluat studiile doctorale si urmeaza sa sustin teza in luna septembrie 2015 (Codul studiilor doctorale prevede o perioada de minim 6 luni intre reluarea studiilor si sustinerea publica a tezei de doctorat).
Desi sustinerea tezei este programata in luna septembrie 2015, obtinerea diplomei care atesta acordarea titlului de doctor poate dura pana la 6 luni.
Asadar, situatia este urmatorea:
eu ma intorc din CIC, si in primele doua luni de la intoarcerea din CIC (30.09.2015), imi va inceta contractul de munca de drept, intrucat nu indeplinesc conditiile legii LEN 1/ 2011 (teza sustinuta, dar nu voi avea diploma).
Am inteles pe de alta parte, ca in Codul Muncii sunt prevazute situatiile in care nu se poate desface un contract de munca, situatii intre care se regaseste si termenul de 6 luni de la reluarea activitatii, dupa intoarcerea din CIC.
Ce ma sfatuiti sa fac? Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie?
Va multumesc frumos pentru oportunitatea de a putea adresa aceasta intrebarea aici.
Cu stima,
Teodora