avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Activitate Billy46

Activitate Billy46

Buna seara!

Asa cum spune si titlul, doresc sa-mi depun demisia fara a mai fi nevoit sa stau in perioada de preaviz, am depus o cerere la sediu cu rugamintea sa binevoiasca sa-mi inceteze contractul de munca cu acordul partilor si din pacate, nu au fost de acord, obligandu-ma sa stau in preaviz.
M-au amenintat ca ma vor da si in judecata daca nu ma prezint la munca pe perioada preavizului, pe motiv ca magazinul va sta inchis (sunt agent comercial), si ca ei ar primii amenzi de la conducera centrului comercial si ca pentru recuperarea prejudiciului ma vor chema in instanta.

Am inteles ca singura solutie ar fi o nerespectare a contractului de munca din partea angajatorului si la o prima vedere lucrurile stau in felul urmator:
In contract scrie asa:

- Locul de munca
1. activitatea se desfasoara la magazinul din punctul de lucru al angajatorului Auchan - (si eu am lucrat din prima zi pe magazin intr-un Carrefour);
2. In lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfasura activitatea astfel:__-__ (spatiul nu este completat)

- Durata muncii
1. O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana (si am lucrat numai 12 ore cu 24 acasa)
2. Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: inegal: Luni-Miercuri 12 ore cu 24 ore liber intre orele 9:00-22:00, Joi-Duminica 11 ore pe zi, intre orele 9:00-21:00, cu pauza de masa de una ora, doua zile consecutive cu 2 zile consecutive libere - ( iar eu am lucrat in felul urmator: Luni 12 ore / Marti liber / Miercuri 12 ore / Joi liber / Vineri 6 ore / Sambata 12 ore / Duminica 12 ore si saptamana urmatoare se inversa programul cu exceptia weekendului cand eram liber, sa nu uit sa mentionez ca programul tot timpul a fost de la 10 la 22)
3. Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern/contractului colectiv de munca aplicabil - ( nu am semnat nimic in acest sens )

- Alte clauze
3. Perioada de preaviz in cazul demisiei este de 20 de zile lucratoare, conform Legii nr. 53/2003 - Codul Muncii sau contractului colectiv de munca - ( la telefon minunatul director mi-a spus ca am o perioada de 15 zile de praviz, nu stiu care este varianta corecta)

Sper ca nu v-am plictisit si va rog sa ma ajutati, deoarece chiar nu mai doresc sa stau la aceasta firma #-o