Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate mircea7

Activitate mircea7

Am doar RCA, nu am si CASCO.

Asiguratorul nu are contract de decontare cu reprezentanta si m-a indrumat catre alte service-uri (reprezentate ale altor marci auto la mine in oras).

Din cate am inteles, pot repara masina la orice service independent de acest contract de decontare, sa platesc din banii mei, si apoi sa depun factura la asiguratorul RCA spre a-mi fi returnata. Asa este? Cat este de birocratic acest proces?

Imi este teama sa nu dureze foarte mult si poate in acest timp intra firma de asigurari in faliment.

Multumesc.
Am fost accedentat de catre o persoana care are RCA la o firma de asigurari aflata in insolventa de ceva vreme si, recent, au aparut in presa stiri despre posibilul faliment al acesteia.
Am primit hartia de constatare de la firma de asigurari si urmeaza sa merg la un service cu ea ca sa imi repar masina, dar ce se intampla daca firma intra in faliment inainte sa plateasca dauna ?

O posibila varianta rapida (5 zile) ar fi sa aleg sa-mi repar masina "in regie proprie", adica sa primesc in mana suma de bani evaluata de catre firma de asigurari (din care se scade 24%). Nu as vrea sa aleg aceasta optiune pentru ca suma ce as primi-o este de 5000 RON iar service-ul de la reprezentata mi-a calculat un deviz de 12000 RON, iar diferenta ar trebui sa o suport eu.