avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Activitate Nicu_Ionescu

Activitate Nicu_Ionescu

Buna ziua,

In cursul zilei de ieri 24.08.2015, cand am ajuns acasa de la serviciu, am avut neplacuta surpriza de a gasi pe parbrizul masinii(precum si toate celelalte masini parcate pe acelasi trotuar) o instiintare de contraventie de la politia locala sector 3, cum ca masina mea nu este parcata regulamentar fapt pentru care primesc o contraventie de 2 puncte penalizare si ca trebuie sa comunic datele de identitate ale conducatorului auto.
Mi se pare o masura abuziva sa fiu amendat pentru ca primaria nu imi poate oferi un loc de parcare cu plata.
Pe aceeasi strada parchez de 5 ani de cand m-am mutat in zona, precum o fac si toti ceilalati cetateni ce nu detin locuri de parcare cu plata.

Intrebarea mea este, ce trebuie sa fac pentru a contesta aceasta instintare ? mai jos puteti regasi si textul instiintarii. Mentionez ca aceasta instiintare nu are nici o semnatura sau stampila, iar din cate am gasit pe net art 99, alin 2 nu are nici o legatura cu parcarea:
Art. 99 (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice:
2. nerespectarea obligaţiei de semnalizare a manevrei de schimbare a direcţiei de mers;

Conform prevederilor O.U.G. 195/2002 modificat si republicat, fapta dumneavoastra de a OPRI in acest loc constituie contraventie, conform Art. 142, alin ….. , lit N, si se sanctioneaza conform Art. 99, alin 2, lit …., cu 2-3 puncte de amenda , si de Art. 108, alin 1,lit A, pct 8, cu 2 puncte de penalizare, fapt pentru care va rugam sa ne comunicati datele de identitate ale conducatorului auto.
Locul constatarii contraventiei : INT. BADENI NR 1A

Politist local AG. ***** *******

P.S: Masina era parcata in dreptul INT. BADENI NR 4( daca as fi parcat la nr 1A, practic blocam strada pentru ca acel bloc nu are trotuar). Am facut si niste poze din care reiese locul unde eram parcata masina.

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.